Första avtalet i ny logistikfastighet

9 januari 2018

Prologis har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Storex AB för en lokal om 10 839 kvm belägen i den moderna logistikparken Prologis Park Gothenburg II. Den nya logistikfastigheten, om drygt 25 000 kvm, byggs på spekulation och det första spadtaget kommer att tas i mitten av mars för att stå klar i början av 2019. Bredvid Storex finns även 14 400 kvm tillgänglig logistikyta på spekulation som kan rymma en eller flera hyresgäster.

Bild: Prologis

Prologis vidareutvecklar nu sin andra logistikpark i Göteborg, Prologis Park Gothenburg II, och bygger en ny logistikfastighet. Den första hyresgästen att skriva avtal i fastigheten DC3, som byggs på spekulation, är Storex AB. I fastigheten, om totalt drygt 25 000 kvm, har de skrivit avtal för en yta på 10 389 kvm. 

KLAR I BÖRJAN AV 2019

Det första spadtaget kommer att tas i mitten av mars 2018 och fastigheten beräknas stå klar i början av 2019. 

– Vi har sett en stabil och stark efterfrågan av logistikfastigheter i Göteborgsregionen. För att möta våra kunders behov väljer vi nu att bygga en ny anläggning i vår logistikpark Prologis Park Gothenburg II. Fastigheten uppfyller allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav. Dessutom är flexibilitet i expansion och närheten till Göteborgs Hamn något som är viktigt för våra kunder vilket vi märker på de förfrågningar som vi får, säger Bram Verhoeven regionchef för Prologis i Benelux & Norden.


– Storex växer och i Göteborg har vi nu beslutat att ta steget att flytta från två lagerlokaler till en större lokal där vi kan säkra vår och våra kunders tillväxt. För oss var det viktigt att hitta en ny modern logistikfastighet med bra geografisk placering som innebär effektivare logistikhantering. Vi är nöjda över att Prologis kunde erbjuda oss allt detta och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med vår nya hyresvärd, säger Freddie Gunnarsson, VD på Storex.

Plats för fler

Totalytan för logistikfastigheten är på drygt 25 000 kvm. Bredvid Storex i den nya logistikfastigheten finns 14 400 kvm tillgänglig logistikyta på spekulation som kan rymma en eller flera hyresgäster. Lagren blir toppmoderna bland annat med LED-lampor i alla områden och mineralull i tak och fasader. Dessutom är de befintliga logistikfastigheterna i DC1 och DC2 i Prologis Park Gothenburg II, som stod klara i början av november, certifierade enligt ”BREEAM Very Good”, en miljöcertifiering med internationell betydelse.    

STRATEGISKT LÄGE

Logistikparken har ett strategiskt läge och ger utmärkt tillgång till hamnen i Göteborg och flera järnvägsterminaler samt fordonsklustret Volvo Cars & Volvo AB. Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn, med över 11 000 fartygsanlöp om året. Nästan 30 procent av den svenska utrikeshandeln passerar genom porten. Göteborgs Hamn kan erbjuda ett mycket brett utbud av linjer, med trafik till över 140 destinationer över hela världen. Det är också den enda hamnen i Sverige med kapacitet att ta emot de allra största oceangående containerfartyg. Omkring 25 tågpendlar avgår varje dag, erbjuder företag i hela Sverige och Norge en direkt, miljömässigt kloka länk till hamnen och möjlighet att utnyttja det breda utbudet av rutter. Göteborg har en stark handel och logistik traditioner. Det finns 2 300 internationella företag i regionen och ungefär hälften av dessa är involverade i exporten.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.