Etapp två i Tostarp

13 november 2018

Catena investerar nu i en andra etapp på Logistikposition Tostarp i Helsingborg där Nowaste Logistics AB redan finns med verksamhet. Och det finns möjligheter för fler verksamheter.

Catena Nowaste.jpg
Bild: Klockrent läge för Nowaste

På Tostarp Industriområde utanför Helsingborg håller Catena på att skapa ett logistikkluster. Här finns möjlighet för nybyggnation av logistikyta i bästa skyltläge intill E6:an. 

Under 2018 färdigställde Catena en 30 400 kvm stor logistikbyggnad för Nowaste med tilltalande fasad och optimalt skyltläge mot E6 utanför Helsingborg. Strax intill på fastigheten Plantehuset 3 uppförs nu ytterligare en logistikanläggning för samma kund om cirka 11 000 kvm, varav 1 250 kvm utgörs av ett tjugo meter högt höglager. Nowaste är en tredjepartslogistiker och byggnaderna anpassas fullt ut för modern e-handelslogistik med de bästa förutsättningarna för automationslösningar. I samband med investeringsbeslutet tecknas ett nytt åttaårigt hyresavtal med Nowaste med en årshyra om drygt 7 Mkr.

- Catena ser stor potential i utvecklingen av Logistikposition Tostarp och vi är glada att få fortsatt förtroende och kan stärka vår relation till Nowaste som är en kund som verkar i framkant av sin bransch. Det fortsatta samarbetet är ett kvitto på att vi som fastighetsägare bidrar till att vidareutveckla deras affär, konstaterar Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson.


Nowaste erbjuder skräddarsydda logistik- och lagertjänster inom flera olika branscher och segment – allt från färskvaror till järnvaror, möbler och kläder. För sina kunders räkning hanterar Nowaste, med en personalstyrka om cirka 500 anställda, ett varuvärde som motsvarar över 10 Mdkr.

- Läget är klockrent för vår verksamhet och gör att vi kan säkra logistik och leveransservice för våra uppdragsgivare. Att Catena dessutom har god kännedom om våra behov och anpassar anläggningen efter dem gör att vi ser en utbyggnad i anslutning till vårt redan framgångsrika lager i Helsingborg som självklar, säger Christian Hallberg vVD på Nowaste.

Nowaste beräknas flytta in i de nya lokalerna i november 2019. 

Catena kan genom sin organisation snabbt skapa möjligheter och göra kundanpassade lösningar som passar kundens önskemål om expansion. Läs mer om vad Catena kan erbjuda här.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.