En unik plats att verka på

11 januari 2021

Med anor tillbaka ända till 1800-talet har gråstenslängan haft funktioner som bland annat spannmålslager och djurstall. Nu är byggnaden redo för en ny tid och nya verksamheter. ”Ägarnas vision är att skapa en unik plats för människor och företag att vara och verka i. I en lantlig miljö med kvalitet och faciliteter som matchar kontor i stadsmiljö,” säger Mats Boson, fastighetskonsult på Valvet House of Business.

Den skånska släktgården Loarp drivs som ett familjeföretag med rötter i växtodling och den gröna näringen. Med fötterna stadigt parkerade i den skånska myllan förvaltas jorden på bästa sätt och Loarps olika verksamheter vidareutvecklas. 2018 slog katastrofen till när det rasade en storbrand i en av gråstenslängorna, men likt fågeln Fenix som reser sig ur askan har den anrika byggnaden återuppstått.

Ägarnas vision är att skapa en unik plats för människor och företag att vara och verka i. I en lantlig miljö med kvalitet och faciliteter som matchar kontor i stadsmiljö.

– Tre år senare är den vackra gråstenslängan återuppbyggd i all sin gamla prakt, nu med en modern standard av högsta kvalitet, säger Mats Boson, fastighetskonsult på Valvet House of Business.

Loarps Gård har vackra utemiljöer med fruktträdgård med mera och ligger endast 15 minuter från Svalöv, 20 minuter från Landskrona centrum och 20 minuter från centrala Helsingborg. För ett företag med kanske flera enheter i Skåne, blir detta läge ett centralt och bra nav i verksamheten.

”Ett toppmodernt kontor”

Totalt omfattar byggnaden 1 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta i tre plan, och man kan som hyresgäst hyra kontorsrum från 10 kvadratmeter och uppåt. Det är också planerat för flexibla coworkingplatser. Samtliga ytor är just nu lediga och det finns även en lokal med sex meter i takhöjd med portar som lämpar sig för bland annat showroom, studio eller varför inte ett mikrobryggeri.

– När man kommer in i en klassisk gråstenslänga i lantlig miljö får man ett lugn i kroppen, samtidigt som interiören och byggnadens inre gestaltning skapar arbetslust och kreativitet. Utsidan är en klassisk vacker ekonomibyggnad och insidan toppmoderna lokaler med stor omsorg i varje detalj, beskriver Mats Boson.

Här går det även bra att anpassa ytorna efter de behov som finns. Ytorna på både bottenplan och plan två har lämnats i stort sett öppna för att kunna anpassas utifrån hur hyresgästernas ytbehov kan se ut. 

de passar in här

På Loarps Gård får man tillgång till kreativa och moderna lokaler i en trevlig omgivning.

– Alla företag som värdesätter ett lantligt läge med bra parkeringsmöjligheter och ljusa, fina lokaler passar bra in här. Extra trevligt är det förstås om hyresgästerna har koppling till de agrara näringarna eller friluftsliv.

I direkt anslutning till kontorslokalerna kommer det på plan tre att finnas gym och möteslokaler. Och för de hyresgäster som har en fyrbent vän planeras det för en ombonad hundgård för vistelse och rastning.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.