En arena för flexibilitet

20 januari 2023

Vasakronan följer sina kunder på nära håll och ser därför hur lokalbehoven förändras i allt snabbare takt. Flexibilitet är ett nyckelord idag, ännu mer än före pandemin, och Vasakronans eget coworkingerbjudande Arena har blivit ett naturligt komplement till de traditionella kontorsuthyrningarna. Här finns de bästa och mest effektiva arbetsplatserna, ett perfekt komplement till det egna kontoret.

I skrivande stund, i vågskvalpet efter pandemin, är det många företag som försöker hitta formen för det nya hybrida arbetssättet. Digitala möten och distansarbete har blivit standard för många, något som har utmanat den traditionella synen på vad ett kontor är och vilken funktion det ska fylla.

Våra kunder ska få möjligheten att erbjuda sina medarbetare en riktigt bra och modern arbetsmiljö. 

– Många företag förstår idag att kontoret och deras arbetssätt kan användas som ett strategiskt verktyg för att utveckla verksamheten och attrahera/behålla medarbetare med rätt kompetens, konstaterar Britt Lindqvist, affärsutvecklingschef på Vasakronan. Distansarbetet har tydliggjort behovet av kontoret som mötesplats och som en konsekvens ökar nyfikenheten på en blandning av arbetsplatsresurser med olika grader av flexibilitet. Till exempel ett eget kontor, för att bygga kultur och skapa gemenskap, kombinerat med delade platser för både möte och arbeten och, inte minst, kompletterat med virtuella arbetsplatser som kan ligga var som helst.

Av det skälet erbjuder Vasakronan en rad olika kontorslösningar på alla sina orter. Allt från skräddarsytt och inflyttningsklart till fullt möblerat och ett eget coworkingerbjudande.

– På det här sättet säkerställer vi att våra produkter, fastigheter och lägen är attraktiva på hyresmarknaden över tid, menar Britt Lindqvist. Arena är ett naturligt komplement till våra traditionella kontorsuthyrningar.

Flexibelt och effektivt

Utvecklingen har gjort att fungerande teknik och hög flexibilitet blivit viktigare än någonsin.

– Och flexibilitet handlar både om kontorets funktioner och hur hyresavtalen ser ut.

Lokallösningar är oftast den största kostnaden många kunder har och idag är det ofta mycket svårare att förutse det faktiska behovet över tid och därmed skapa en effektiv lösning.

– Med Arena får man både en flexibel lösning och en effektivare lokalkostnad, förklarar Britt Lindqvist. Samtidigt kan man vara trygg i att man erbjuder en riktigt bra arbetsplats där man vet att ens medarbetare har möjlighet att arbeta effektivt.

Arena finns i Stockholm (Arena Sergel), Göteborg (Arena Nordstan och Arena Platinan), Uppsala (Arena Magasin X) och Malmö. I lägen med bra kommunikationer för att så många som möjligt med enkelhet ska kunna ta sig dit. På så sätt kan kunderna skapa en mix av olika lokallösningar utan att behöva binda upp sig på långa avtal.

– Vi ser vårt coworkingerbjudande som något annat än de många gemensamma och delade kontorslokaler som redan existerar. Arena tar avstamp i vår egen gedigna kunskap om hur man utformar de bästa och mest effektiva arbetsplatserna.

Det ska vara lätt

I Arena har Vasakronan byggt in en mycket god ergonomi som gör att människor mår bra och kan utvecklas, ett sunt inomhusklimat, lättillgänglig teknik och hög servicenivå.

– Det är nyckelingredienserna i vår modell, menar Britt Lindqvist. Våra kunder ska få möjligheten att erbjuda sina medarbetare en riktigt bra och modern arbetsmiljö. En plats där de kan prestera på topp, en plats där de även kan möta andra utanför sin egen organisation för att ständigt utvecklas vidare med nya kontakter. Oavsett om man vill jobba ostört i en tyst del av lokalen eller i grupp i miljöer som stimulerar kreativiteten. Det ska vara lätt att jobba, lätt att trivas – och lika enkelt att via digitala gränssnitt hantera kontraktsskrivande, betalning och bokningar.

Upplägget är enkelt. Teckna ett medlemskap och få tillgång till representativa och funktionella flexarbetsplatser, lounger för pauser och möten, frukost, gott kaffe, snabb och säker uppkoppling, låsbart skåp och skrivare. Kombinera flera tjänster efter behov som eget kontorsrum eller mötesrum. Och öka eller minska antalet platser enkelt på månadsbasis. Avtalet som skrivs har endast en månads uppsägningstid.

Arbetar ständigt med utveckling

Dagens fastighetsägare måste hela tiden skapa kontor som är ännu mer attraktiva som arbets- och mötesplatser, som finns i rätt sammanhang, i rätt läge och med tillgång till goda kommunikationer. Det är en spännande utveckling som Vasakronan är väl rustade att möta, menar Britt Lindqvist avslutningsvis.

– Det krävs att vi ligger nära våra kunders behov och ständigt utvecklar konceptet för att utforma ännu bättre kunderbjudanden till dem. Det innebär också att ständigt arbeta med att utveckla platsen och hur vårt flexibla erbjudande, i samarbete med vårt mer traditionella kontorserbjudande, kan bidra bäst till våra kunder och till våra olika stadsområden. Detta kan mycket väl innebära att vi kommer att erbjuda ytterligare platser där vi bygger fler Arenor och våra nyckelfärdiga Smart&Klart-kontor framöver.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.