De väljer Wihlborgs i Helsingborg

30 januari 2024

Under hösten 2024 öppnar AWAKE Djursjukhus i den tidigare postterminalen i Gåsebäck i södra Helsingborg.

AWAKE Djursjukhus driver sedan tidigare akut- och specialistvård på Södermalm i Stockholm för hundar och katter. Företaget utökar nu sin verksamhet med AWAKE Djursjukhus Helsingborg som på samma sätt kommer att bedriva akut- och specialistsjukvård för hundar och katter dygnet runt, året om. Företaget räknar med att 20-25 medarbetare kommer att arbeta på sjukhuset i uppstarten för att sedan utökas.


Antalet husdjur har ökat stadigt de senaste åren och husdjuren blir allt äldre. Därmed har också behovet av både akut och specialiserad veterinärvård ökat. Samtidigt finns få djursjukhus med dygnet-runt-verksamhet.


Innan Wihlborgs förvärvade fastigheten användes den som postterminal. Helsingborgs Stadsarkiv är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten.


Gåsebäck är ett utvecklingsområde i Helsingborg där en omvandling av området delvis påbörjats av Helsingborg stad. Syftet är att utveckla Gåsebäck och Husarområdet till en levande stadsdel med blandade verksamheter.


- Att det finns ett stort behov av djursjukvård är tydligt. Genom att samla specialistkompetens och högkvalitativ utrustning på AWAKE Djursjukhus ämnar vi vara det självklara valet för avancerade medicinska och kirurgiska behandlingar, säger Michael Brückner, vd för AWAKE Djursjukhus Helsingborg.


- Etableringen av det nya djursjukhuset är en viktig del i den strategiska omvandlingen av Gåsebäck mot en blandad stadsdel med bostäder, verksamheter och grönområden. Djursjukhuset blir ett efterfrågat tillskott på marknaden som genom sina generösa öppettider även bidrar till en ökad trygghet. En investering för både djurs hälsa, nya arbetstillfällen och en positiv förändring i Gåsebäck, säger Alexandra Werder Hallonkvist, enhetschef Tillväxt, Helsingborgs stad.


- Genom det kontinuerliga flödet av medarbetare och kunder under dygnets alla timmar kommer det nya djursjukhuset att bidra till ökad rörelse och trygghet i området. Fastigheten ligger på gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg och har god tillgång till kollektivtrafik, vilket gör den lättillgänglig för alla typer av besökare, även fyrfota vänner, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.