De flyttar till Gate:01

11 januari 2023

Convini, den ledande aktören av smarta obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatsen, har vuxit kraftigt senaste åren med en fördubblad omsättning sedan 2018. I takt med expansionen har även antalet anställda ökat vilket gjort att man vuxit ur sina kontorslokaler. Det är nu klart att Convini tar över delar av SAS tidigare ytor i Gate:01 i Frösundavik. Lokalerna på 700 kvm kommer att fungera både som kontor och flagship showroom.

gate01 webben.jpg
Bild: Convini

Familjeföretaget Convini grundades för över 25 år sedan och har vuxit stadigt sedan dess. Tidigare i år förvärvades den största konkurrenten i Tyskland, HelloFreshGo. Förvärvet innebär att Convini inte bara är marknadsledande i Sverige utan också störst i Europa med fler än 2000 smarta butiker. Convini har siktet inställt på att bli ett miljardbolag inom de närmsta åren och den kraftiga expansionstakten har inneburit att man nu vuxit ur befintligt huvudkontor och driftcentral.

Vi är väldigt stolta över att nu kunna skapa framtidens arbetsplats i Gate:01.

Under hösten stod det klart att Convini planerar att bygga ett nytt logistikcenter för effektiv lagerhållning och logistik. Parallellt med utvecklingen av det nya logistikcentret har sökandet efter ett nytt huvudkontor intensifierats och nu är det klart med övertagandet av delar av SAS tidigare lokaler i Gate:01 i Frösundavik. Flytten till de nya lokalerna är planerad till våren 2023.


- Detta är ett viktigt steg för vår fortsatta utveckling och expansion. Vi är väldigt stolta över att nu kunna skapa framtidens arbetsplats i Gate:01. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och vi vill ge dem de bästa förutsättningarna för att trivas och utvecklas hos Convini. I de nya lokalerna kan vi samtidigt visa upp våra innovativa mat- och kaffelösningar för kunder och partners i ett toppmodernt showroom, säger Mats Palmquist, VD på Convini.

Gate:01 har ett utmärkt läge nära Stockholms city och Norrort med närhet till natursköna Hagaparken och direkt access till Brunnsviken. Förutom goda kommunikationer och närhet till naturen är Gate:01 ett fullservice-komplex med bland annat gym, frisör, restaurang, bike-lab och kajakutlåning.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.