De fick utmärkelsen Årets Stadskärna

22 maj 2024

Konkurrensen var hård, men i år är det Södertälje som sticker ut och är årets vinnare av det prestigefulla priset Årets Stadskärna.

Bild: Svenska Stadskärnor
Bild: Svenska Stadskärnor

Här finns ett mångsidigt, distinkt och långsiktigt samarbete. Positionen flyttas fram steg för steg och arbetet med stadskärnan antas med stort självförtroende. Här får de unga ta plats och inkluderas i stadslivet. Visionen är genomarbetad, strukturen är tydlig och i stark samverkan skapas en livfull, trivsam och trygg mötesplats i toppklass med mångfald och puls. Vid Svenska Stadskärnors årskonferens i Malmö den 21 maj fick Södertälje ta emot det mycket välförtjänta priset i tuff konkurrens med den andra finalisten Hudiksvall.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. I Södertälje jobbar man långsiktigt och utvecklar samtidigt sitt arbete hela tiden, förklarar Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor

JURYNS MOTIVERING

En stadskärna i toppklass som är en självklar mötesplats för alla. Med de ledorden har Södertälje samverkat kring innovativa utvecklingsprojekt, skapat spännande aktiviteter för ungdomar och ökat tryggheten i stadsmiljön. Varumärket Södertälje fylls med positiva värden och staden skapar sig en nationell position som destination. Kontinuitet och långsiktighet präglar arbetet och genom att fortsätta på den inslagna vägen kan man nå långt i strävan att skapa en fantastisk stadskärna.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.