De blev Årets Tillväxtkommun

15 februari 2023

Vinnaren av priset Årets Tillväxtkommun 2022 som delades ut på Fastighetsgalan är nu korad.

Mölndals kommun tog emot priset Året TIllväxtkommun som delades ut på Fastighetsgalan
Mölndals kommun tog emot priset Året TIllväxtkommun som delades ut på Fastighetsgalan

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Det blev Mölndals stad som kammade hem priset för 2022 med motiveringen: ”Priset går till Mölndals Stad som, trots skuggan av Göteborg, oförtrutet fortsätter sin resa mot något större, med eller utan höghastighetståg. Med modiga och genomtänkta visioner har man positionerat sig som en ambitiös samhällsbyggare och med sitt attraktiva läge är man med och förstärker Västsverige.Miljardsatsningen GoCo Health Innovation City placerar verkligen Mölndal på kartan och tillsammans visar man vägen för svensk hälsoinnovation i världsklass. Dessutom med en äkta hockeyikon som medpassagerare. Med projekt Forsåker tar man ett 300 år gammalt pappersbruk in i framtiden – med både varsamhet, mod och hållbarhet i bagaget. Resan för Mölndal har bara börjat.”

– Det känns oväntat, vi jobbar lite i skuggan och strävar på. Vi har jobbat väldigt långsiktigt under många år för att kunna bli en så bra kommun som möjligt, det räcker inte att ha duktiga medarbetare man måste också kunna samarbeta. Har man inte det så kommer man ingenstans. 

Övriga placeringar:

2. Huddinge kommun

3. Eskilstuna kommun

4. Göteborgs stad

5. Stockholms stad

6. Malmö stad

7. Strängnäs kommun

8. Helsingborg Stad

9. Uppsala kommun

10.Kungsbacka kommun

11. Nyköpings kommun

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.