Coworking med utsikt

9 april 2019

Husvärdens kontorshus Brygghuset på Lindholmen invigdes tidigare i år. 1 maj flyttar en av de tongivande hyresgästerna in, International Workplace Group. Med sitt koncept SPACES erbjuder man flexibla kontorsytor på sammanlagt 2 700 kvm. Sitt i business loungen eller hyr ett eget kontorsrum och få tillgång till IWGs nätverk med 3 500 anläggningar runt om i världen.

För 1,5 år sedan bytte Regus holdingbolag namn till International Workplace Group (IWG) och erbjuder i dag flera olika koncept. 

- Vi har börjat lansera anläggningar under flera olika varumärken, förklarar Patrik Ölvebäck, Country Manager på Regus/IWG. Förutom Regus har vi nu också SPACES, No 18 och Open Office.

Vilka koncept som fungerar var styrs av parametrar som fastighet, stad och marknad. 

- Det fungerar som hotellkedjornas olika koncept med den röda tråden att man kan bo överallt. Den röda tråden hos oss är att man kan jobba i alla våra anläggningar. Det här har fallit väldigt väl ut. 

Helt rätt förutsättningar

Planerna på att etablera sig just på Lindholmen har funnits länge. 

- Det har funnits relativt få flexibla kontorsytor här och vi har letat länge, konstaterar Patrik Ölvebäck. När vi nu fick chansen att etablera oss i Brygghuset är vi väldigt glada över att vi haft is i magen och väntat. Nu är det här området ganska färdigbyggt och det som byggs framöver i närområdet kommer inte att påverka våra kunder nämnvärt.

I SPACES är en av de viktigaste delarna vår business lounge, en coworkingyta med cool inredning, café, bar och mötesrum med mera. 

Dessutom hade Brygghuset det där lilla extra och samtidigt viktiga kriterier för IWGs koncept SPACES.


- Det är ett fantastiskt hus, med glaspartier från golv till tak och en mäktig utsikt. Dessutom hade vi möjlighet att få de våningar vi önskade. I SPACES är en av de viktigaste delarna vår business lounge, en coworkingyta med cool inredning, café, bar och mötesrum med mera. Den delen vill vi gärna ska ligga i markplan för att vara så tillgänglig som möjligt. I Brygghuset har vi dessutom en jättefin terrass. Och det nya stråket som skapas utanför huset stärker vår verksamhet men absolut även tvärtom. En etablering som vår skapar liv och trafik både i och utanför huset. Jag skulle vilja påstå att vi är en attraktiv hyresgäst och Husvärden, som är vår fastighetsägare, har insett det. Vårt samarbete har fungerat väldigt bra!

Nytt rekord

Längre upp i huset har SPACES ytterligare två plan med kontorsrum. 

- Ett SPACES är alltid större än ett Regus-center och vi bygger alltid med fördelningen 80 procent kontor och 20 procent coworking. Här hyr vi sammanlagt 2 700 kvm vilket betyder en coworkingyta på över 500 kvm. Med den storleken kan vi skapa en speciell communitykänsla och dynamik. Vi kan även bygga smart och anpassa ytan så att vi och våra hyresgäster kan hålla event, frukostar och seminarier med mera. 

Men resten är alltså kontorsrum. Och de har gått åt fort.

- Vi bygger alltid så många rum vi kan. Och i Brygghuset har det nog satts någon form av rekord, vi har 60 procents beläggning redan.

Så redan innan dörrarna slås upp den 1 maj har IWG gjort flera anpassningar efter kunders önskemål. 

- Alla ytor är flexibla och vi bygger alltid så att det ska vara enklare att skapa större ytor än tvärtom.  

En av de största styrkorna

Hyr man en plats i coworkingytan får man tillgång till business loungen mellan kl 8-17. Hyr man ett eget rum har man däremot access till hela centret dygnet runt, både sitt eget rum och coworkingytorna.

- Plus alla våra anläggningar och olika koncept på 3 500 ställen runt om i världen, berättar Patrik Ölvebäck.

Det är givetvis en av våra största styrkor som gör att internationella bolag passsar särskilt bra hos oss, menar han. 

- Vi kan hjälpa företag på så många platser samtidigt, i en och samma diskussion. Därför känns det klockrent att snart kunna öppna dörrarna just på Lindholmen med den typen av verksamheter som finns här. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.