Citynära kontor i guldläge

26 januari 2021

För två år sedan förvärvade Castellum Källeruds Park i Örebro och har sedan dess utvecklat det till en Miljöbyggnad Guld. Som hyresgäst har man nära till såväl city som till naturen och här finns även Castellums egna koncept WorkOUT.

Bild: White Arkitekter
Bild: White Arkitekter

Bara sju minuter från centrala Örebro ligger Källeruds Park, här ska man som hyresgäst kunna hitta balansen mellan jobb och rekreation. Ytorna i fastigheten är fullt anpassningsbara och för hyresgästerna finns det möjlighet att ha öppna ytor eller cellkontor och storleken går att variera efter de behov som finns. Beräknad inflyttning är i början av 2022.

WorkOUT ger en möjlighet till social interaktion med andra företag i huset.

– Den totala ytan på fastigheten är drygt 3 400 kvadratmeter, och just nu har vi 288 kvadratmeter ledigt på plan två, 1 150 kvadratmeter på plan 3 och 132 kvadratmeter på plan fyra, säger Hans Hjalmarsson, projektutvecklare på Castellum. 

Lokalerna blir mycket yteffektiva, även vid 10 kvadratmeter per medarbetare är det luftigt och de stora ljusa fönstrena ger en utsikt i alla väderstreck. I entrén möts man av trappan, hissen har gömts i en hörn för att istället uppmuntra hyresgästerna att ta trappan och sätta välbefinnandet i fokus.

– Det finns även goda möjligheter att ta cykeln till jobbet, vi har ett låst cykelgarage, enklare servicestation för cyklar och väderskyddad parkering för extra stora cyklar, säger Hans Hjalmarsson.

Utomhuskontoret WorkOUT

Förutom kontorsytorna inomhus kommer även Källeruds Park ha Castellums koncept WorkOUt som ett komplement. Sedan 2016 har de rullat ut WorkOUT på flera orter, och konceptet innebär att man ska kunna ta med sig jobbet ut. På taket kommer det finnas sittplatser för enskilt arbete och ståbord för spontana möten.

– Det kommer också finnas en mer avskild bokningsbar mötesyta, allt med el, vatten och andra tjänster. WorkOUT ger en möjlighet till social interaktion med andra företag i huset, säger Hans Hjalmarsson.

Nära till city och natur

Det citynära läget gör att man som hyresgäst enkelt kan ta sig till city för ett lunchärende och parkeringsfrågan är betydligt mer hanterlig än i city, men för den som åker kollektivtrafik finns en närhet även till den.

– Läget avseende friskvårdsaktiviteter är nog det bästa du kan hitta i Örebro. På lunchen når du till fots promenad- och löpspår, tre gym, samtliga racketsporter inklusive padel, golfbana samt Örebros enda 50-meters bassäng.

Strax intill Källeruds Park ligger Örebros gamla vattentorn som var i bruk fram ända fram till 1958, idag huserar här istället restaurang- och konferensverksamhet om man för en stund vill byta miljö. Möjligheten att hyra konferensrum där har gjort Källeruds Park till en attraktivare plats att ha kontor på. 


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.