Butikslokaler lediga i Scala

10 januari 2018

Midroc hyr ut 1 067 kvm kontorslokaler i byggnaden Scala på Söder i Helsingborg till Arbetsmarknadsförvaltningen. Det som nu återstår att hyra ut är fem butikslokaler på 50-300 kvm.

Midroc Scala.jpg
Midroc hyr ut kontorslokaler i Scala till Arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborg. Bild: Visualisera

Byggnaden Scala är belägen på Söder i Helsingborg, på ett profilstarkt läge längs med Järnvägsgatan, med utsikt över Öresund, och med ett par hundra meter till Helsingborg centralstation. 

Fem butikslokaler lediga

Scala ingår i projektet Metropol och byggnaden består av ca 4 000 kvm kontor, 650 kvm butikslokaler samt 78 lägenheter. I och med Midrocs senaste uthyrning till Arbetsmarknadsförvaltningen är samtliga kontorsytor uthyrda. Det som återstår att hyra ut är fem butikslokaler, från 50-300 kvm.

I kvarteret ingår även parkeringsplatser i garage, samordnat med grannfastigheten Metropol.

Grannar i centrum

Arbetsmarknadsförvaltningen kommer etablera sig på två plan i lokalerna, med egen entré från Gasverksgatan. Knappt 50 personer kommer arbeta med bland annat coachuppdrag, rekryteringsträffar samt aktiviteter för arbetssökande och företag i lokalerna. 

Arbetsmarknadsförvaltningen kommer i och med etableringen i Scala att få Sigma IT Consulting, Palm & Partners, Helsingborgshem, Bostron Scientific Nordic AB och Åklagarmyndigeten som grannar. I grannfastigheten Metropol är Radisson Blu och World Trade Center-filialen i Helsingborg hyresgäster.

- Vi ser fram emot få flytta in i nya, toppmoderna lokaler mitt i centrum, ett stenkast från några av våra andra centrala lokaler på Järnvägsgatan 35 och Rönnowsgatan 10, säger Jesper Theander, arbetsmarknadsdirektör i Helsingborg. Fler helsingborgare behöver få möjligheten att studera och få arbete. Fler företag behöver hitta sin framtida personal. Det centrala läget gör det lätt för både invånare och företagare att ta sig hit och det blir en inspirerande miljö för våra medarbetare att arbeta i.

- Vi är glada för att Arbetsmarknadsförvaltningen har valt att öppna kontor i Scala. Under den senaste tiden har vi erfarit ett stort intresse av nybyggda lokaler här i Helsingborg, från såväl privata som offentliga verksamheter, berättar Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef på Midroc. Det ser vi som mycket positivt, särskilt med tanke på kommande uthyrningar på World Trade Center Helsingborg i Oceanhamnen.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.