Attraktiva ytor i Hemsta Works

7 januari 2022

I det expansiva Hemsta har Fastpartner de senaste åren utvecklat Hemsta Works, ett företagsområde där företag ges utmärkta förutsättningar för att växa och bli framgångsrika. "Jag menar att Hemsta Works är nu Gävles mest attraktiva område utanför city", säger Terese Bergqvist, uthyrare på Fastpartner.

2014 lämnade företaget Ericsson byggnaden i Hemsta strax utanför Gävle och därmed blev 45 000 kvadratmeter vakant. Fastpartner började då resan med att utveckla fastigheten till en multitenant. 

– För en stad i Gävles storlek var Ericsson en mycket viktig arbetsgivare och huset en välkänd plats. 2014 flyttade Ericsson ut och därmed blev det en yta om drygt 45 000 kvadratmeter vakant. Då började vi resan med att utveckla fastigheten, den profilerades om och kom istället att heta Hemsta Works och inhyser en mix av hyresgäster, säger Terese Bergqvist, uthyrare på Fastpartner.  

Hemsta Works ligger i ett expansivt område med en blandning av företag och bostäder. Oavsett om man väljer att ta bilen eller cyklar till jobbet har man det mesta i närheten och centrala Gävle ligger endast 20 minuter bort till fots, eller 10 minuter med cykel. Dessutom har Hemsta Works goda parkeringsmöjligheter och närhet till E4:ans södra infart. 

Flexibelt kontorskoncept

Hemsta Works spänner över totalt 45 000 kvadratmeter och idag finns framförallt kontors-ytor lediga men också ytor för lättare tillverkning och mindre lager. Alla ytor går att anpassa efter hyresgästernas behov, med undantag för det som kallas Fastoffice där ytorna redan är anpassade och inflyttningsklara. 

– Fastoffice är en hybrid mellan vanligt kontor och kontorshotell. Det finns totalt 14 olika kontor i varierande storlekar mellan 60-165 kvadratmeter. Kontorsytorna bygger på att den verksamhet som hyr sitter i kontorslandskap. Till detta finns då både egna mötes- och konferensrum i kontoret och även bokningsbara mötes- och konferensrum i de gemensamma ytorna, säger Terese Bergqvist.

Fastpartner har även skapat väl tilltagna gemensamma ytor som innefattar lounge med ett öppet och socialt kök som angränsar till en mer aktiv yta där man hittar ett av Sveriges snyggaste kombinerade mötes- och pingisbord ackompanjerat av ett shuffleboard.

Vidare så erbjuder Fastoffice även sina hyresgäster korta avtalstider för att du som hyresgäst ska kunna vara flexibel.

– Tillsammans med mycket gröna växter och ljus som flödar från takfönster skapas en lugn och härlig atmosfär. Med en behaglig musikslinga i högtalarna får man känslan av att befinna sig i en lyxig hotellounge. Vidare så erbjuder Fastoffice även sina hyresgäster korta avtalstider för att du som hyresgäst ska kunna vara flexibel, inga långa krångliga kontraktstider. Summa summarum, det är ett modernt, enkelt och flexibelt kontorskoncept.

Brett serviceutbud

Hemsta Works vänder sig till en bred mix av hyresgäster, idag huserar bland annat kontor, gym och hälsa och även viss handel i fastigheten som även erbjuder ett fint utomhuskontor i en grön miljö. Vägg i vägg ligger ett gym där hyresgäster får möjlighet att köpa träningskort till rabatterade priser.

– Jag menar att Hemsta Works nu är Gävles mest attraktivaste område utanför city. Hemsta Works riktar sig till en bred målgrupp och har ett gynnsamt geografiskt läge, brett serviceutbud och fina, behovsanpassade lokaler, avslutar Terese Bergqvist.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.