a:place – kontoret med hemmakänsla

30 juni 2020

I Kungsledens nytänkande koncept a:place i Kista finns en plats för alla. Tysta lounger eller sociala zoner. Här kan du arbeta i den miljö som passar just dig bäst.

När en av Kungsledens större hyresgäster flyttade från fastigheten på Torshamnsgatan 27 i Kista såg de chansen att skapa ett nytänkande koncept som tidigare inte funnits i området. De ställde sig därför frågan vad det var som saknades på marknaden och vad de kunde göra för att uppfylla framtidens kontorshyresgästers förväntningar på arbetsplatsen. 

– Vi vill skapa en plats där de mjuka värdena styr och där människans välmående står i centrum. Genom att skapa ett kontor med hemmakänsla, ett ”home away from home”, tror vi att vi kan tillgodose människors behov av en inspirerande arbetsmiljö som främjar både personlig utveckling och arbetsprestationen, vare sig man jobbar bäst i någon av de tysta zonerna eller om man istället väljer att ta med sig arbetet och sätta sig framför brasan i loungen eller på takterrassen, säger Pernilla Pettersson, Projektledare/Leasing Manager Development på Kungsleden.

Att få vardagslivet och arbetslivet att gå ihop är inte alltid enkelt. För att kunna hjälpa sina hyresgäster med just detta kommer a:place ha bland annat ett eget gym och en yogastudio, hyresgästerna kommer också erbjudas hjälp med alltifrån bokning av catering, pakethantering, tvättservice och mötesmottagande.


Vi vill skapa en plats där människans välmående står i centrum.

– Service är verkligen någonting som vi har satsat på i a:place! Vi har identifierat att många som arbetar i våra fastigheter värdesätter att få hjälp med att få vardagen att flyta på smidigare, säger Pernilla Pettersson. 

Grundservicen som erbjuds genom servicedisken kommer att ingå för alla hyresgäster i a:place. Kungsleden jobbar ständigt för att utveckla serviceerbjudandet och ska utvärdera vilka behov som uppkommer i framtiden och de behoven ska tillgodoses. 

En plats för alla

En av grundidéerna som Kungsleden jobbat med i a:place är att skapa möjligheter för var och en att arbeta i den miljö de trivs bäst i. Vare sig det är i avskildhet eller i öppna ytor. Man har därför delat in kontoret i zoner som erbjuder olika tempon och ljudnivåer.

– Vill man sitta ostört väljer man en tyst zon eller så kanske man föredrar att ta med sig datorn och arbeta i sorlet framför brasan i entrén. A:place erbjuder också gemensamma konferensrum i olika storlekar och våningsplanen har gott om mindre mötesrum.

a:place vänder sig till alla sorters företag. Stora som små, internationella som svenska. Man betonar vikten av att ha en blandad hyresgästmix, precis som i resten av fastighetsbeståndet i Kista. 

– Tanken med konceptet är att det just ska passa alla, vilket behov man än kan tänkas ha, säger Pernilla Pettersson. 

Mänskligt perspektiv i centrum 

Kistas attraktiva läge, med närheten till såväl Stockholms innerstad som Arlanda ger området många fördelar. Hit kan man enkelt ta sig och avstånden är korta inom området. Kista är även Stockholms största kontorsmarknad, varje dag arbetar och studerar över 40 000 människor i området. 

a:place har en totalyta på drygt 10 000 kvadratmeter, och det går att hyra ytor från 150 kvadratmeter upp till 7 000. Under processen med att utveckla a:place har man valt att jobba med det mänskliga perspektivet i centrum. a:place ska vara en fastighet som får människor att utvecklas, oavsett vilka behov man kan tänkas ha. 

– De företag som arbetar efter samma filosofi och vill erbjuda sina anställda allt a:place har att erbjuda kommer att stormtrivas på a:place!


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.