60-talsfastigheten S:t Paul totalrenoveras

25 september 2018

När Einar Mattsson totalrenoverar sin ikoniska 1960-talsfastighet i hörnet Götgatan - Sankt Paulsgatan ges Södermalms attraktiva huvudstråk nytt liv, samtidigt som attraktiva och moderna kontorsplatser skapas.

Under namnet S:t Paul renoveras byggnaden för att bli en modern kontorsarbetsplats i bästa läge samtidigt som stråket blir en ny destination för shopping och restaurangliv.

– I renoveringen av vår fastighet, bestående av en utmed Sankt Paulsgatan längsgående låg byggnad med två helplan kontor samt en högdel innehållande bostäder, har vi utgått från det befintliga. Vad gör vi med det vi har? säger Sara Engström, Marknads- och uthyrningsansvarig, Einar Mattsson.

Projektet S:t Paul innefattar en totalrenovering av ca 3 800 kvm lokaler, varav ca 2 700 kvm kontor. Fastigheten är en s k grönklassad kulturminnesbyggnad, vilket innebär att Einar Mattsson haft kulturhistoriska värden att förhålla sig till under renoveringen.


Vi erbjuder, förutom ljusa lokaler med hög teknisk standard, kontorsplatser i Söders hjärta.

Sara Engström, Marknads- och uthyrningsansvarig, Einar Mattsson.


– Vi behåller den 60-talsfasad fastigheten har, men kommer att modernisera den med ett delvis nytt uttryck mot Götgatan. Vi har också behållit sammansättningen av de 54 lägenheter och två kontorsplan som finns sedan tidigare. Största förändringen sker i markplan. Från att markplan bestått av butiker blir det nu i huvudsak restauranger, säger Sara Engström. 

kontor i söders hjärta 

För kontorshyresgäster kommer S:t Paul att bli ett av de mest spännande alternativen på Södermalm för tillfället, berättar Sara Engström.

– Vi erbjuder, förutom ljusa lokaler med hög teknisk standard, kontorsplatser mitt i Söders hjärta. Det är ett av de mest gång- och cykeltrafikerade områdena i Stockholm, snudd på helt fritt från biltrafik. Det är otroligt mycket folk i rörelse här vilket skapar en härlig dynamik.

Projektet S:t Paul är beläget mellan två tunnelbaneuppgångar, nära Slussens uppgång som mynnar i Götgatan.

 – När vi är färdiga här, då är det också färdigt, till skillnad från övriga Slussenområdet som har en bra bit kvar. I S:t Paul slipper man sitta mitt i byggdamm och buller.

Framtidssäkrar kontorsytor

S:t Pauls kontorsdel utgörs av ca 2 700 kvm kontor i två plan. Innan renoveringen påbörjades var lokalerna uthyrda på korttidskontrakt varför ingen av de tidigare hyresgästerna kommer att flytta tillbaka.

– Vi för dialog med potentiella hyresgäster men inget avtal är skrivet i dagsläget, berättar Sara Engström.

Hon berättar vidare att de försöker arbeta från större hyresgäster till mindre.

– Det finns ett stort intresse för större enheter så vi ser ingen direkt anledning att dela upp lokalen i nuläget. Samtidigt är vi måna om att framtidssäkra lokalen för eventuell förändring av marknaden. Blir efterfrågan på mindre kontor större framöver kan vi backa bandet och ställa om kontorsplanen för upp till fyra företag per plan.

Preliminär inflyttning i S:t Paul är beräknad till Q4 2019. 


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.