10 000 kvm handelsyta på Kungsholmen

28 juni 2018

Boende på Kungsholmen kommer snart få tillgång till 10 000 kvadratmeter handelsyta med butiker och service så som gym, matbutik och ett Systembolag.

Areim utvecklar Trygg Hansa-huset med ett nytt våningsplan.

Fastighetsägaren Areim tar ytterligare ett steg i utvecklingen av Trygg Hansa-huset genom att introducera ett helt nytt våningsplan.

– Vi diskuterar redan nu med ett antal intressenter hur vi kan ta nästa steg i utvecklingen av ett spännande helhetskoncept. Genom att tillföra servicebutiker skapar vi en levande miljö fler timmar på dygnet. Den här delen av staden förtjänar en plats som är tillgänglig även utanför kontorstid, säger Erik Ullsten, projektansvarig för utvecklingen av kvarteret hos fastighetsägaren Areim.

Paviljongen i hörnet av Scheelegatan och Fleminggatan kommer att fungera som entré till det nya handelsplanet som utvecklats i samarbete med Koncept Arkitekter och Equator Stockholm. Via rulltrapporna kommer besökare och boende att få tillgång till en helt ny ICA Kvantum, ett Systembolag och ett gym. I paviljongens markplan är ambitionen att öppna café och restaurang och på så sätt skapa ytor som inbjuder till möten.

– Det här kvarteret rymmer flera dolda tillgångar. Genom att öppna upp utrymmen som idag inte är tillgängliga för allmänheten kan vi frigöra 10 000 kvadratmeter handelsyta till butiker och skapa nya flöden genom kvarteret, säger Erik Ullsten.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.