Kontor, Kapitel 8, Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm City, Stockholm

  • 10–700 m²
  • Omgående
  • 4 583 - 478 333 kr/mån

På Tändstickspalatset får ni tillgång till strikt avskilda möten och kontorsplatser med teknik för det digitala mötet. Vi anpassar vår verksamheten och märker en efterfrågan från er som vill arbeta, ...


Lokaltyp Kontor
Total yta 10–700 m²
Adress Kapitel 8, Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15
Område Stockholm City
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1928
Renoveringsår 2015
Hiss Ja
Tillgänglighet Omgående
Våning 1-3
Takhöjd Standard
Tillträde Omgående
Ingår i hyra Värme, skatt, el. Hyra 2100/kr/kvadrat/månad.
Objektsnummer 41931754
Områdeshyra 4 583 - 478 333 kr/mån
5 500 - 8 200 kr/m²/år

Beskrivning

Det här är Kapitel 8. Ett sammanhang skapat och byggt för att du ska kunna stanna upp, reflektera eller byta riktning. En inställning som ska ge dig energi att inleda ett nytt kapitel. Kanske ett andra, kanske ett åttonde. Oavsett vilket; varmt välkommen till oss.

Omgivning

Ett stenkast från Kungsträdgården. Parkeringshus i Gallerian och NK.

Kommunikationer

Tunnelbana T-Centralen, Kungsträdgården och Östermalmstorg. Ett flertal busslinjer finns i området samt spårvagn till Djurgården.

Planlösning

Nyrenoverade privata kontor i Tändstickspalatset med tillgång till gemensamma lounge ytor, matsal, kök, gym och reception.

Parkering

Nej

Service

Vi erbjuder ett modernt gym och kemtvätt till våra hyresgäster. NK ligger nära med sitt utbud, butiker och saluhall, Gallerian med all möjlig shopping, Apotek, restauranger och ett stenkast från fina Kungsträdgården.

Vägbeskrivning

Västra Trädgårdsgatan löper mellan Hamngatan och Operahuset, Tändstickspalatset ligger, sett från Hamngatan och NK´s huvudentré, 100 m in på gatan.

Närliggande företag

Volvo, Protector, Hamilton, Sydkraft, A&D, Alantra Nordics, MCF Corporate Finance mfl.

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Tändstickspalatset skulle byggas snabbt. Ivar Kreuger, en gång världens rikaste man, behövde ett monument över sin framgång. En byggnad som speglade hans ställning till det moderna och hans goda smak. Huset byggdes därför ovanligt fort mellan 1926-1928 av ett sorts "dream team" bestående av arkitekter, formgivare och konstnärer. Grünewald, Milles, Tengbom och Malmsten. Namn som än idag förknippas med god stil och klass. Idag är Tändstickspalatset återigen en plats för Sveriges främsta företagare och förnyare. Precis som på 20-talet är det ett slags bevis på Sveriges ställning internationellt och ett monument över att allt är möjligt.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen