Kontor, Fabriksgatan, Gårda, Göteborg

  • 600 - 40 000 m²
  • 80 000 - 9 000 000 kr/mån

I det expansiva området Gårda utvecklar Skanska ett nytt kontorshus intill stadens arenor och evenemangsstråk. Det är en kontorsbyggnad som ligger i framkant när det gäller arkitektur och konstruktion. Dessutomen ledstjärna när det gäller socialt hållbara byggprojekt. Huset kommer att präglas av öppenhet och nytänkande och kommer att tillföra Gårda området moderna arbetsplatser med plats för möten och kreativitet. Ett hus med ett levande entréplan där vi kan erbjuda kreativa mötesplatser och...


Lokaltyp Kontor
Total yta 600 - 40 000 m²
Adress Fabriksgatan
Område Gårda
Byggår 20182021
Hiss Ja
Våning 36
Objektsnummer 41867352
Områdeshyra 80 000 - 9 000 000 kr/mån
1 600 - 2 700 kr/m²/år

Beskrivning

I det expansiva området Gårda utvecklar Skanska ett nytt kontorshus intill stadens arenor och evenemangsstråk. Det är en kontorsbyggnad som ligger i framkant när det gäller arkitektur och konstruktion. Dessutomen ledstjärna när det gäller socialt hållbara byggprojekt.

Huset kommer att präglas av öppenhet och nytänkande och kommer att tillföra Gårda området moderna arbetsplatser med plats för möten och kreativitet. Ett hus med ett levande entréplan där vi kan erbjuda kreativa mötesplatser och service i toppklass såsom restauranger, mötesplatser och co-working (gemensam och delad arbetsplats) för såväl hyresgäster som människor i området. Högst upp i huset kommer man att kunna blicka ut över staden ur ett helt nytt perspektiv.

Här sätter vi människors välmående i fokus och ger möjligheter för ett sundare sätt att leva och arbeta. Citygate byggs med ambitionen att nå den internationella certifieringen WELL. Vår strävan är också att utveckla huset med en så liten miljöpåverkan som möjligt, och med en certifiering enligt det internationella miljösystemet LEED.

Det unika huset utvecklas tillsammans med den danska arkitektbyrån Henning Larsen Architects och har beräknad byggstart under 2018.

Omgivning

Detta kontorshus ligger i ett välexponerat läget precis vid Ullevimotet i direkt anslutning till E6/E20.

Kommunikationer

För den som väljer att ta bilen ligger E6/ E20, riksväg 45 och riksväg 40 mot Landvetter flygplats i direkt anslutning till fastigheten. Parkering kommer det att finns gott om i huset.

Cykla till jobbet - rakt in i huset. Parkera inomhus, duscha, klä om och ta hissen direkt upp till kontoret. Här lägger vi extra kraft på att underlätta för cyklister.

Med kollektivtrafiken är det enkelt att ta sig till kontoret. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vid Ullevi, Stampen, Lisebergsstationen och Korsvägen.

Parkering

Ja

Service

I området finns ett flertal lunchrestauranger och caféer idag. Vid Gårdatorget finns Handelsbankens kontor. Focus affärscentrum ligger i närheten med en av Göteborgs bästa livsmedelsbutiker, apotek, Systembolag, frisör, skomakare, och ytterligare specialbutiker.

Fastigheten ligger i direkt anslutning till Ullevi och med promenadavstånd till Svenska Mässan, Liseberg och Avenyn och hela citys serviceutbud.

Skyltläge

Huset kommer att vara strategiskt placerat vid Ullevi i Gårda, i direkt anslutning till E6/E20 och nära stadens arenor och evenemangsstråk.


Bilder på lokalen