Kontor, Fabriksgatan 2, Gårda, Göteborg

  • 400–40 000 m²
  • Hösten 2022
  • 60 000 - 10 000 000 kr/mån

Citygate – ett hus som vill mer Från Citygates 36 våningar kommer ni kunna blicka ut över Göteborg med helt nya perspektiv. Det här är nämligen inget vanligt kontorshus. Citygate andas öppenhet, energi och nytänkande. Här lyfter vi hållbarhet och välmående till nya nivåer och Citygate kommer att certifieras enligt WELL 2.0. Tillsammans kan vi skapa arbetsplatser där du och dina kollegor trivs, mår bra och får möjlighet att prestera ert allra bästa....


Lokaltyp Kontor
Total yta 400–40 000 m²
Adress Fabriksgatan 2
Område Gårda
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 20182021
Hiss Ja
Våning 36
Tillträde Hösten 2022
Objektsnummer 41867352
Områdeshyra 60 000 - 10 000 000 kr/mån
1 800 - 3 000 kr/m²/år

Beskrivning

I det expansiva området Gårda utvecklar Skanska ett nytt kontorshus intill stadens arenor och evenemangsstråk. Det är en kontorsbyggnad som ligger i framkant när det gäller arkitektur och konstruktion. Dessutomen ledstjärna när det gäller socialt hållbara byggprojekt.

Huset kommer att präglas av öppenhet och nytänkande och kommer att tillföra Gårda området moderna arbetsplatser med plats för möten och kreativitet. Ett hus med ett levande entréplan där vi kan erbjuda kreativa mötesplatser och service i toppklass såsom restauranger, mötesplatser och co-working (gemensam och delad arbetsplats) för såväl hyresgäster som människor i området. Högst upp i huset kommer man att kunna blicka ut över staden ur ett helt nytt perspektiv.

Här sätter vi människors välmående i fokus och ger möjligheter för ett sundare sätt att leva och arbeta. Citygate byggs med ambitionen att nå den internationella certifieringen WELL. Vår strävan är också att utveckla huset med en så liten miljöpåverkan som möjligt, och med en certifiering enligt det internationella miljösystemet LEED.

Det unika huset utvecklas tillsammans med den danska arkitektbyrån Henning Larsen Architects och har beräknad byggstart under 2018.

Omgivning

Detta kontorshus ligger i ett välexponerat läget precis vid Ullevimotet i direkt anslutning till E6/E20.

Kommunikationer

I Citygate värnar vi om cyklisten, här kan du cykla rakt in i huset. Parkera i husets cykelhotell, duscha, klä om och ta hissen upp till kontoret.

Med bil tar du dig lätt till och från E6/ E20, riksväg 45 och riksväg 40 som endast tar 10 till Landvetter flygplats. Parkering kommer det att finns gott om i huset.

Med kollektivtrafiken är det enkelt att ta sig till kontoret. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vid Ullevi, Stampen, Lisebergsstationen och Korsvägen. Vi är även en av initiativtagarna till en ny busslinje till området, den kommer att gå från Centralstationen, stanna i direkt anslutning till Citygate och vidare genom Gårda mot Örgrytevägen. Allt för att underlätta hållbara resvanor.

Parkering

Ja

Service

I området finns ett flertal lunchrestauranger och caféer idag. Vid Gårdatorget finns Handelsbankens kontor. Focus affärscentrum ligger i närheten med en av Göteborgs bästa livsmedelsbutiker, apotek, Systembolag, frisör, skomakare, och ytterligare specialbutiker.

Fastigheten ligger i direkt anslutning till Ullevi och med promenadavstånd till Svenska Mässan, Liseberg och Avenyn och hela citys serviceutbud.

Skyltläge

Huset kommer att vara strategiskt placerat vid Ullevi i Gårda, i direkt anslutning till E6/E20 och nära stadens arenor och evenemangsstråk.


Karta
Visa på kartan:


Bilder på lokalen