Kontor, Fabrikstorget 1, Gårda, Göteborg

  • 20–4 000 m²
  • 2023
  • 3 000 - 1 000 000 kr/mån

Citygate i Gårda är Nordens högsta kontorshus, 36 våningar och totalt 42 000 kvm. Här uppmuntras hållbara och goda vanor. I huset finns ett brett servicekoncept, cykelhotell, terrass, träningsmöjligheter samt restaurang och café med hälsofokus. Även det mindre företaget kan ha sin kontorsadress i Citygate på våning 2 och 3 i husets egna co-working. I Citygates lägre huskropp, som omfattar våning 0-10, finns lediga kontorslokaler på 1 400 kvm och 2 600 kvm på plan 7 respektive plan 4. I...


Lokaltyp Kontor
Total yta 20–4 000 m²
Adress Fabrikstorget 1
Område Gårda
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 20182022
Hiss Ja
Våning 36
Tillträde 2023
Objektsnummer 41867352
Områdeshyra 3 000 - 1 000 000 kr/mån
1 800 - 3 000 kr/m²/år

Beskrivning

Citygate med sina 36 våningar och 144 meter, färdigställs under hösten 2022 då företag som Sector Alarm, Visma, Skanska, Knightec, Bosch, WSP, Manpower mfl flyttade in. Detta är ett kontor som stärker medarbetare, samarbete och företagskultur. I ett hus som uppmuntrar till goda vanor, rörelse, servicekoncept och en hälsofokuserad restaurang och café som drivs av Compass Group. Ett toppläge i Göteborg. Cyklar du, gör du det rätt in i huset. Bilar finns det också plats för.

Här sätter vi människors välmående i fokus och ger möjligheter för ett sundare sätt att leva och arbeta. Citygate kommer att certifieras enligt WELL 2.0 samt enligt det internationella miljösystemet LEED.

Det unika huset utvecklas tillsammans med den danska arkitektbyrån Henning Larsen Architects samt Kanozi Arkitekter.

Omgivning

Citygate ligger i ett välexponerat läge precis vid Ullevimotet, Gårda i direkt anslutning till E6/E20.

Kommunikationer

I Citygate värnar vi om cyklisten, här kan du cykla rakt in i huset. Parkera i husets cykelhotell, duscha, klä om och ta hissen upp till kontoret.

Med bil tar du dig lätt till och från E6/ E20, riksväg 45 och riksväg 40 som endast tar 10 till Landvetter flygplats. Parkering kommer det att finns gott om i huset samt plats för laddplatser. Parkera enkelt med APCOAs parkeringslösning Park & Go.

Med kollektivtrafiken är det enkelt att ta sig till kontoret. Spårvagn-, buss- och pendeltågsförbindelser finns på promenadavstånd vid Ullevi, Stampen, Lisebergsstationen och Korsvägen. Vi är även en av initiativtagarna till en ny busslinje till området, den kommer att gå från Centralstationen, stanna i direkt anslutning till Citygate och vidare genom Gårda mot Örgrytevägen. Allt för att underlätta hållbara resvanor.

Planlösning

I höghusdelen är varje plan 800 kvm och i låghusdelen är det stora sammanhängande plan om 2600 kvm.

Parkering

Ja

Service

I området finns ett flertal lunchrestauranger och caféer idag. Focus affärscentrum ligger i närheten med en av Göteborgs bästa livsmedelsbutiker, apotek, Systembolag, frisör, skomakare, och ytterligare specialbutiker.

Fastigheten ligger i direkt anslutning till Ullevi och med promenadavstånd till Svenska Mässan, Liseberg och Avenyn och hela citys serviceutbud.

Skyltläge

Huset kommer att vara strategiskt placerat vid Ullevi i Gårda, i direkt anslutning till E6/E20 och nära stadens arenor och evenemangsstråk.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen