Bästa tipsen från Lokalguiden just nu

1 april 2020

I rådande tider vill vi på Lokalguiden kunna hjälpa våra kunder och lokalsökande företag lite extra. Ta del av våra tips och råd, vi finns här för er.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

NYTT SAMARBETE MED KOMPAR

För att kunna bidra ytterligare till uthyrningsbranschen ingår Lokalguiden ett samarbete med banklåneförmedlaren Kompar. Med detta samarbetet vill vi underlätta ytterligare för alla som skall investera i en ny lokal eller en ny fastighet. 

– Det känns extra bra i dessa tider att erbjuda en sådan här tjänst och vi hoppas fortsatt kunna bidra till att lokaluthyrningsbranschen i Sverige inte stannar upp utan kan köra på. Nästan exakt 100 000 unika användare på lokalguiden.se de senaste 30 dagarna vittnar om att efterfrågan på lokaler fortsatt är stor. Vi hoppas på ett riktigt givande och bra samarbete med Kompar, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden. 

Via Kompar kan man jämföra företagslån helt kostnadsfritt från mer än 20 banker och långivare, och man kan låna upp till sju miljoner kronor för nya lokaler, alternativt ett högre belopp som fastighetsägare.

VISA LOKAL VIA VIDEO

Blev visningen inställd på grund av rådande situation? Varför inte ge den potentiella hyresgästen en visning via videochatt istället? Det blir såklart inte samma sak som att visa lokalen på vanligt vis, men det kan ändå ge det lokalsökande företaget ett bra hum om lokalen.

EXTRA MYCKET BILDER

Lägga ut så många bilder, ritningar och bilagor i era annonser som möjligt. Det underlättar för de lokalsökande företagen om det i nuläget inte finns möjlighet att visa lokalen.

TA MÖTET VIA SKYPE...

Låt inte verksamheten stå still! Även om kanske merparten av era anställda jobbar hemifrån, ta möten och genomgångar via exempelvis Skype eller Google Hangouts.

...ÄVEN MED POTENTIELLA HYRESGÄSTER

Tipset ovan gäller såklart även möten med potentiella hyresgäster. Vill eller kan man inte ses kanske det går lika bra att göra en kontraktsgenomgång via video. 

VINKA ELLER NICKA 

Som Sveriges ledande lokalförmedlare vill vi uppmana både uthyrare i branschen och lokalsökande företag till försiktighet om ni möts på visningar. Var noga med handhygienen och ta inte i hand när ni träffas – en vinkning eller en nickning går precis lika bra.

LOKALHÄMTNINGAR

Trots situation fortsätter vi på Lokalguiden att jobba lika hårt som vi alltid gör. För er som har automatisk hämtning av era lokaler så fortsätter vi att uppdatera dem precis som vanligt. För er som inte har det så finns vi såklart här för att hjälpa till ifall ni skulle stöta på några problem. Tveka inte att kontakta oss!

LADDA NER LJUDBOK – HELT KOSTNADSFRITT

Sist men inte minst vill vi tipsa om ljudboken "Sälja hemifrån - tips och pepp för dig som flyttar hem med jobbet" av Max Södermalm. Den finns att ladda ner helt gratis här. 


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.