Chokladfabriken, anrik fastighet med spår av kakao

14 februari 2020

I hjärtat av Sundbyberg ligger Marabous gamla chokladfabrik. Huset ritades av den kände arkitekten Ivar Tengbom och byggdes 1916. Ända in på 70-talet tillverkades här klassiker som Daim, Aladdin och Non Stop. I dag är Chokladfabriken renoverad och ombyggd till toppmoderna kontor. Den gamla industrikaraktären är bevarad med generös takhöjd, stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp.

EXPANSIV STAD

Sundbyberg har Sveriges kraftigaste befolkningstillväxt och högsta bostadsbyggande. Staden präglas av attraktiva miljöer för företag och boende, en väl fungerande infrastruktur och ett rikt kulturliv.  Sundbyberg beskrivs som en växande superkommun med bevarad charmig småstadskänsla.

Här har vi förenat gammal industrihistoria med toppmoderna kontorslösningar och skapat ett riktigt attraktivt sammanhang för företag att etablera sig i.

I Sundbyberg finns över 4 000 företag etablerade. Kommunen rankas högt i både företagsklimat och service gentemot företagande. Expansionen i regionen och närheten till såväl centrala Stockholm och Arenastaden i Solna som till Arlanda och Bromma har gjort Sundbyberg till en populär etableringsort för företagande. 

När järnvägen blir fyrspårig kommer delen genom Sundbybergs centrum att läggas i en tunnel. Det innebär att ny mark frigörs och att stadskärnan kan utvecklas. Sundbyberg kommer också att få en ny station för pendel- och regionaltåg vilket innebär att stationen byggs ut till ett större resecentrum som blir en viktig knutpunkt i regionen. Målsättningen är att skapa en levande stadskärna med så liten miljöpåverkan som möjligt. 

- Vi är väldigt stolta över Chokladfabriken. Fastigheten ligger i direkt anslutning till den prisbelönta Marabouparken och nära Sundbybergs centrum. Här har vi förenat gammal industrihistoria med toppmoderna kontorslösningar och skapat ett riktigt attraktivt sammanhang för företag att etablera sig i, säger William Wetterholm, fastighetschef Atrium Ljungberg Sundbyberg. 

Chokladfabriken i Sundbyberg ägs och utvecklas av Atrium Ljungberg som är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Fokus ligger på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med ett blandat innehåll såsom kontor, bostäder, handel, service, kultur och utbildning.  Atrium Ljungberg finns i landets fyra storstäder, Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. 

Fakta 

  • Yta: Total yta om 28 454 kvm. 7 våningar ovan mark.
  • Huvudentré: Löfströms allé 5.
  • Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra, även laddplatser för elbil.
  • Inflyttning: Omgående.
  • Certifiering: Byggnaden miljöcertifieras enligt Breeam In Use.


Kommunikationer

I närheten av Chokladfabriken finns fjärrtåg, tunnelbana, tvärbana samt busslinjer. Bromma flygplats ligger inom 10 minuter med bil/taxi och Arlanda cirka 20 minuter. 

Läs mer om Chokladfabriken här

Artikeln är en annons från Atrium Ljungberg och inte en artikel av Lokalguiden.