Butikslokal, Storgatan 41, Centrala Piteå, Piteå

  • 55 - 72 m²

Lokaler 55 kvm (Pop Up-koncept med korttidskontrakt) och 72 kvm i Gallerian Piteå.


Lokaltyp Butikslokal
Total yta 55 - 72 m²
Adress Storgatan 41
Område Centrala Piteå
Objektsnummer 41911852

Beskrivning

Gallerian Piteå är en citygalleria i tre plan i centrala Piteå. Byggnationerna påbörjades maj 2006 och invigning ägde rum 20 september 2007. Gallerian är belägen i Piteås ursprungliga handelskvarter med huvudentré från Storgatan, vilken är Sveriges första gågata och Piteås huvudstråk för handel. I närheten ligger Rådhustorget där bland annat Piteå Museum finns. 2012 genomfördes en omfattande ombyggnad av fastigheten mittemot Gallerian där Åhléns och Team Sportia öppnat nya butiker. I mars 2015 öppnade det nya Allhuset (bredvid Åhléns) vilket inrymmer lokaler för kulturell verksamhet såsom konsthall, kreativ verkstad, möteslokaler samt Bishops Arms och Elite Hotel.

Gallerian är unik då den är nybyggd från grund till tak. Den totala ytan är cirka 7000 kvm uppdelade i tre plan och av dessa utgör ungefär 5500 kvm butiksytor. Den inre planlösningen/designen har ett centralt placerat atrium. Kundstråken rör sig runt atriet vilket innebär att butiksfronterna är synliga från alla våningsplan. Gallerian har drygt 1,2 miljoner besökare per år.

Gallerian är en attraktiv och aktiv handelsplats med ett utbud som efterfrågas av en bred målgrupp. Butikerna består av ett flertal etablerade kedjor såsom Clas Ohlson, Lindex, Kronans Apotek, MQ, Scorett, Pressbyrån m.fl., men även fristående butiker som Local Store, Vejm, Barber shop. Gallerian inrymmer även två caféer/restauranger som fungerar som mötesplatser för de shoppingintresserade kunderna.

Wallsténs i Piteå ab är det fastighetsbolag som äger och utvecklar fastigheten. Vi arbetar nära hyresgästerna och följer deras verksamhet och behov för att kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler, i syfte att skapa långsiktiga relationer.

Parkering

Ja

Närliggande företag

Grannar till Gallerian Piteå är Åhléns, Team Sportia, Hem ljuva hem, Bishops Arms, Pinchos m.fl.Bilder på lokalen