Kontor, Skolgatan 5, Centralt, Jönköping

  • 233 m²
  • Enligt överenskommelse
  • 15 533 - 23 300 kr/mån

För dig som driver en verksamhet i Jönköping och letar efter en ny lokal är kanske Jönköpings residens av intresse. På Skolgatan, centralt vid Rådhusparken, ligger residenset som utöver representationsvåning och bostad för landshövdingen också har plats för kontor. Den representativa, lediga lokalen med äldre charm ligger på ett våningsplan och omfattar 233 kvm men kan utökas om så önskas....


Lokaltyp Kontor
Total yta 233 m²
Adress Skolgatan 5
Område Centralt
Kommun Jönköpings kommun
Byggår 1884
Hiss Nej
Våning 1
Tillträde Enligt överenskommelse
Objektsnummer 41893206
Områdeshyra 15 533 - 23 300 kr/mån
800 - 1 200 kr/m²/år

Beskrivning

Ett residens i nyrenässansstil
På den plats där länsresidenset i Jönköpings län nu ligger låg tidigare Jönköpings slott. Under hundra år, fram till 1737 då det förstördes i en brand, hyste slottet länsstyrelsen, landshövdingens bostad och representationslokaler.

Det nya residenset uppfördes i nyrenässansstil 1884-86 efter ritningar av arkitekt Johan Fredrik Åbom. Byggnaden har en välbevarad interiör där mycket av den ursprungliga karaktären bevarats och vid renoveringar i slutet på 1900-talet har vissa delar återställts till sitt ursprungliga utseendet.

Länsstyrelsen hyr en del av huset som representationsbostad och hem för landshövding med familj. Övriga delar i huset hyrs ut som kontorslokaler till olika företag. Av landets nuvarande länsresidens är detta bland de yngsta.

Den lediga lokalen
Den lediga lokalen är både representativ och mysig på samma gång. Äldre charm som spegeldörrar och fina fönsternischer är genomgående. På golvet ligger trägolv, väggarna är ljusa och här är högt i tak. Lokalen består både av enskilda mindre kontorsrum och ett stort öppet rum, lämpligt att inreda antingen som kontorslandskap eller större mötesrum.
Skulle än mer yta behövas kan det lösas genom ytterligare förhyrning en trappa ned. Efter överenskommelse med den nya hyresgästen kan lokalen byggas om för att skapa ett större kökspentry om så önskas. Se planritningarna nedan för att få en bättre uppfattning om den lediga lokalen.

Kommunikationer

Ett stenkast från tågstationen

Parkering

Nej

Närliggande företag

Länsstyrelsen, AB Dr Nords öron- näsa- och halsmottagning

Övrigt

Arkitekt: Johan Fredrik Åbom


Karta
Visa på kartan:


Bilder på lokalen