Kontor, Sankt Eriksgatan 6, Nordstaden, Göteborg

  • 157 m²
  • Enligt ök

Området där fastigheten är belägen, har fått namnet Hasselbladska kvarteret. Kvarterets placering i utkanten av Västra Nordstaden utgör en värdefull del av stadsbilden med den naturliga anknytningen mot hamnen. Samtliga byggnader inom Hasselbladska kvarteret uppfördes för ”Hasselblad” under åren 1874–1971. Hasselblad har varit en viktig deltagare inom det Göteborgska näringslivet och i byggnaderna som ingår i Hasselbladska kvarteret kan man följa företagets utveckling från handelsfirma till värl...


Lokaltyp Kontor
Total yta 157 m²
Adress Sankt Eriksgatan 6
Område Nordstaden
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 1949
Renoveringsår 2008
Hiss Ja
Våning 4
Tillträde Enligt ök
Objektsnummer 41956929

Beskrivning

Välkommen till Hasselbladshuset! Hänförande, spektakulär och magisk, vi pratar såklart om utsikten över Göta Älv och Operan

Modern, välkänd profilfastighet med mycket bra läge i CBD (Central Business District). Fastigheten uppfördes 1949 som huvudkontor för den numera legendariska svenska kameratillverkaren Hasselblad. Läget är minst sagt perfekt, med utsikt över Göta Älv och Operan. Nära till kollektivtrafik och Centralstationen, med genomgående hög teknisk standard i lokalerna. Mycket fördelaktigt skyltläge för fastighetens hyresgäster.

Omgivning

Sankt Eriksgatan ligger i hjärtat av Göteborgs innerstad med all service tillgänglig i omedelbar närhet, precis som det ska vara. Gångavstånd till Centralstationen och till Nordstan, nära och praktiskt.

Kommunikationer

Fastighetens fördelaktiga läge möjliggör smidig access oavsett val av transportmedel. För bilburna resenärer finns tillgång till flera av de stora trafiklederna alldeles intill. Suveränt läge, centralt och nära till allt. Tillgång till buss och spårvagnshållplats endast cirka 150 meter från fastighetens entréer. Ett par minuters promenad bort finns Göteborgs Centralstation. Tvärs över vägen finns även hållplats för Älvsnabben, vilken möjliggör smidigt transportsätt till Hisingen via älven och vattnet. Under förra året byggdes ett nytt, gemensamt cykelrum tillgängligt för samtliga hyresgäster i fastigheten. Här finns tillgång till verktygskit för enklare reparationer. Cykelrummet är låst och nås enbart via tagg. Cyklar via ”Styr och Ställ” finns på nära gångavstånd från fastigheten.

Planlösning

Inbjudande lokal med ett högt och skyddat läge i fastigheten. Ytan har alldeles nyligen genomgått renoveringsinsatser, gjorda inredningsval skapar ett lugnt och harmoniskt intryck. Planeringen är mycket fördelaktig, har nyttjas varje kvadratmeter på ett fördelaktigt vis. Stora fönsterpartier släpper in ljuset och skapar en inbjudande känsla.

Entrén är välkomnande och rymlig. Direkt till vänster finns en tillgänglighetsanspassad rwc. I direkt anslutning till entrén finns access till ett större konferens-/mötesrum. Pentryt kommer från Marbodal, luckorna har en sandfärgad kulör som matchas med en tunn och stilfull bänkskiva i granitkeramik. Här finns kyl med frysfack, två mikrovågsugnar och diskmaskin i utrustningsväg. Pentryt är helt oanvänt. Intill det stora fönsterpartier finns utrymme för flertalet arbetsplatser. Tillgång till mindre telefon-/teamsrum samt separat förråd/kopieringsrum.

Service

Inom fastighetens direkta närmiljö finns all tänkbar service. Ett stenkast från fastigheten, på andra sidan gatan finns ett av Sveriges största shoppingcenter – Nordstan. Inom Nordstan finns ett brett utbud av butiker, restauranger, caféer och mycket mer. Angenämt läge som tilltalar många.

Övrigt

Parkering finns att hyra. Inom fastighetens garageplan finns cirka 50 parkeringsplatser och via hälften av dessa platser finns tillgång till laddbox.
Cykelrum
Elbilsplatser
Fiberanslutning
Garage (kall)
Kök/pentry
Konferens
Mötesrum
Restaurang
Serverrum
Skyltläge


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen