Kontor, Söder Mälarstrand 29, Södermalm, Stockholm

  • 651 m²
  • 179 025 - 320 075 kr/mån

Fantastisk lokal med högt i tak, stora vackra fönster och underbar utsikt över Riddarfjärden. Tillsammans med den gemytliga miljön i Munchenbryggeriet kan du här skapa en lokal utöver det vanliga förjust ditt företag. Lägg även till slipat betonggolv och synliga installationer, då uppfylls de flesta av de krav som många företag söker för att skapa en unik lokal och företagskultur. Välkomna på visning!...


Lokaltyp Kontor
Total yta 651 m²
Adress Söder Mälarstrand 29
Område Södermalm
Objektsnummer 41887577
Områdeshyra 179 025 - 320 075 kr/mån
3 300 - 5 900 kr/m²/år

Beskrivning

Fantastisk lokal med högt i tak, stora vackra fönster och underbar utsikt över Riddarfjärden. Tillsammans med den gemytliga miljön i Munchenbryggeriet kan du här skapa en lokal utöver det vanliga för just ditt företag. Lägg även till slipat betonggolv och synliga installationer, då uppfylls de flesta av de krav som många företag söker för att skapa en unik lokal och företagskultur. Välkomna på visning!

Omgivning

Kommunikationer: Till fastigheten tar man sig lätt med bil eller allmänna
kommunikationer. Mariatorgets tunnelbaneuppgång samt Stockholm Södra Station nås båda inom gångavstånd. Flertalet innerstadsbussar trafikerar även Hornsgatan/Mariatorget.

Utomhusparkering - både fasta platser att hyra samt besöksplatser.

Service: I fastigheten finns en restaurang med både lunch, café och
catering. Dessutom finns goda konferensmöjligehter i huset.
Inom bara minuters promenad når man Hornsgatan, Torkel Knutsongatan samt Mariatorget med flertalet butiker och restauranger.

Övrigt

Ludvigsberg 3, mer känt som "Münchenbryggeriet", ligger med sin mäktiga fasad intill Södermälarstrand med en strålande utsikt över Riddarfjärden. Fastigheten har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och har bland annat fått en tydlig entré från sjösidan och innergården, en inbjudande restaurang/cafélokal, moderna kontorslokaler och en förbättrad inomhusmiljö både med avseende på ytskikt och tekniska installationer. Även utomhusmiljön med nya markytor och fasadbelysning har iordningställts.

Münchens Bryggeri grundades 1857 och inrymdes i en f d kakelfabrik. Bryggeriverksamheten utvidgades 1872 genom uppbyggnad av ett modernt bryggeri efter traditionell tysk modell. Bryggeriet byggdes till och moderniserades i olika omgångar och blev snart Stockholms största. Efter en förödande brand 1893 återuppbyggdes fastigheten och tre år senare stod det nya bryggeriet färdigt med en imponerande röd tegelfasad ut mot Riddarfjärden.

Byggnaden utgör ca 47 000 m² uthyrbar yta och inrymmer idag bland annat lokaler för verksamheter inom mode, media, kultur, resor, utbildning och restaurang/event samt ca 270 parkeringsplatser.