Kontor, Frihamnsgatan 25, Frihamnen / Värtan / Gärdet, Stockholm

  • 795 m²
  • Omgående eller enligt överenskommelse.
  • 165 625 - 278 250 kr/mån

Unikt kontor i kreativ, historisk miljö med goda anpassningsmöjligheter i Magasin 2, Frihamnen! Generös takhöjd samt kontorsytor med stora fönster som vetter ut mot Värtans glittrande vatten! Lokalen ...


Lokaltyper Kontor / Övrig lokal / Utställning / mässa
Total yta 795 m²
Adress Frihamnsgatan 25
Område Frihamnen / Värtan / Gärdet
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1921
Våning Entréplan
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse.
Objektsnummer 41946129
Områdeshyra 165 625 - 278 250 kr/mån
2 500 - 4 200 kr/m²/år

Beskrivning

Byggnadsår: 1921. Byggnaden är ritad av Åke Tengelin och uppfördes 1919–1921. Arkitekturen representerar 1920-talets industriella klassicism med en fin känsla för kvalitet och estetik. Ursprungligen användes Magasin 2 för att lagra tullfritt gods som anlände till Frihamnen med fartyg. Lastkaj finns alldeles utanför lokalen.

Det första rummet i anslutning till entrén fungerar utmärkt för utställningsverksamhet eller showroom vilket det har nyttjas som tidigare. Lokalen har även två öppna kontorsrum med utsikt över Värtan samt två relativt stora rum skull med fördel skulle kunna nyttjas som klipprum eller lager. Det finns även duschar, två wc samt en rwc.

Lokalen har en mycket generös takhöjd på ca 4 m upp till undertak. I det fräscha undertaket finns rikligt med infällda armaturer.

Här finns stora möjligheter att sätta sin egen prägel på lokalen då fastighetsägaren är öppen för att anpassa lokalen efter önskemål. Här har du möjlighet att skapa din drömlokal vad gäller både planlösning och materialval!

Det finns även visionsbilder av lokalen att tillgå för den som är intresserad.

Lokalen går att avdela på så vis att det innersta kontorsrummet knoppas av till en egen lokal ifall en något mindre yta önskas. Den avknoppade ytan får då en egen entré mot Värtan.

Bredband: Stokab är anslutet till fastigheten vilket gör det möjligt att använda fiberoptiskt nätverk samt välja bredbandsleverantör.

Ventilationen är anpassad för kontorsverksamhet.

Omgivning

Anrik hamnmiljö med havsutsikt. Frihamnen är en levande hamn med ett helt unikt läge innanför tullarna direkt vid vattnet. Traditionellt har området varit nästan uteslutande en plats för sjöfart, men har på senare år ändrat prägel i takt med att staden växer. Idag finns ett stort antal kreativa verksamheter i Frihamnen, bland annat mediebolag, företag inom möbel- och klädesdesign, museiverksamhet samt konstnärlig verksamhet och konsthall. Den nya framväxande stadsdelen i Värtahamnen är en del av innerstaden med bostäder, butiker och kommunal service. Stadsdelen lockar dem som vill vara en del av Stockholms tillväxt med öppenhet, citypuls, vatten, kryssningsfartyg i kombination med en spännande historia. Stadens mål är att detta skall bli Stockholms mest attraktiva stadsdel.

Kommunikationer

T-bana Gärdet Busslinjer: Linje 1, 76 och 72 Bil: Norra länken mot E18 och E4 Båt: Båtlinje 80 mot Frihamnen, Nacka, Lidingö och Nybroplan. Det är även gång- och cykelavstånd in till Stockholms innerstad.

Parkering

Ja

Service

Många restauranger i närområde samt populära Stockholm Brewing co (bar och restaurang) i huset. I området finns även PDL Center som är en av Sveriges största padelanläggning med 22 banor.

Närliggande företag

SDK Shipping, Jarowskij, Ljus & Bild Media, Peak Performance, Annorlunda, Sthlm Brewing, Sellpy, Autoropa, Zodiak, Stockholms Konsthall, Auktionsverket, Kostymförrådet

Övrigt

Garage finns i direkt anslutning till lokalen med lediga platser att hyra. Det är även relativt lätt att parkera på intilliggande gator enligt stadens tariff.


Karta


Bilder på lokalen