Kontor, Evenemangsgatan 17, Arenastaden, Solna

Fabege AB Grönområde (191 m) Friskvård (242 m) Restaurang (138 m) Kommunikation (346 m) Bilservice (462 m) Shopping (93 m)

Lokal med glaspartier från golv till tak! Perfekt för det kreativa kontoret. Takhöjden är ca 3,5 m.

Beskrivning

I Arenastaden växer en av norra Europas mest moderna stadsdelar fram, en plats som kommer att sjuda av liv från morgon till kväll. Genom att väva samman goda kommunikationer, moderna och flexibla kontor, bostäder, shopping, hotellupplevelser, sport och musikevenemang skapas en stadsdel utöver det vanliga. Inte minst kommer Arenastaden att bli en shoppingdestination av rang. Både tack vare Mall of Scandinavia och omkringliggande service, butiker och restauranger.

Omgivning

I Arenastaden växer en av norra Europas modernaste stadsdelar fram, ett helt nytt område som kommer att sjuda av liv från morgon till kväll. Genom att väva samman goda kommunikationer, moderna och flexibla kontor, bostäder, shopping, hotellupplevelser, sport och musikevenemang skapas en stadsdel utöver det vanliga.

Arenastaden erbjuder moderna, flexibla och miljöcertifierade kontorslösningar, utformade efter företagens behov och önskemål.

Flera av landets största arbetsgivare som SEB, TeliaCompany, Siemens och Vattenfall har valt att förlägga hela eller stora delar av sin verksamhet här.

Läs mer om Arenastaden på http://www.arenastaden.se

Kommunikationer

Arenastadens geografiska placering är utomordentligt bra kommunikationsmässigt.

Pendeltåg (Solna Station): 7 min från Centralstationen (Märsta-Södertälje C), 30 min från Arlanda (2012), 6 min från Centralen och 3 min från Odenplan med Citybanan (2017).

Tunnelbana: Tunnelbanans blå linje, station Solna Centrum samt Näckrosen, och når du på 10 minuters till fots eller cirka 2 minuter med buss.

Buss: 12 olika linjer passerar stadsdelen (22, 67, 156, 176, 177, 502, 505, 508, 509, 513, 515 och 595)

Bil/Cykel: Endast 5 km från Stockholm City med avfarter från både E4 och E18. Även med cykel tar du dig enkelt till Arenastaden, då det finns gått om cykelbanor från alla väderstreck.

Tvärbanan: Alvik/Sundbyberg/Solna station.

Flygplatser: 10 min med bil till Bromma flygplats och 30 min med bil till Arlanda. Elbussar via BRA trafikerar Arenastaden-Bromma var tjugonde minut på vardagar.

Tunnelbanan kommer att trafikera Arenastaden 2022.

Parkering

Parkeringsplatser finns att hyra i området. Möjlighet till cykelparkering finns.

Service

Förutom ett förstklassigt utbud av shopping och restauranger i Mall of Scandinavia finns även många trevliga lunchrestauranger i området såsom Norra Kök, Le Veló, Modis och Greven & Betjänten. Du hittar även Apotek, Subway, kiosk, kemtvätt och Idrottskliniken. Behöver du låna bil ibland så finns bilpooltjänsten Sunfleet.

Det finns även ett mycket bra utbud av konferensmöjligheter för allt från 2-65 000 personer - Quality Hotel Friends, Sodexo, Quick Office och även SF biografen i Mall of Scandinavia som kan hjälpa er att arrangera en skräddarsydd konferens. Ett stenkast bort vid Järva krog ligger Sveriges första vinhotell The Winery som även har en trevlig delikatessbutik.

Träningsmöjligheter finns det gott i form av Balance, SATS och Medley Vasalundshallen. Vill du få en skön promenad på lunchen kan man gå runt Råstasjön som är en grön oas i stadsdelen. I närheten finns också Hagaparken och Ulriksdals slottsområde, som ingår i världens första nationalstadspark.

Läs mer om all service i Arenastaden på http://www.arenastaden.se

Övrigt

Fastigheten byggs under 2015/2016 är inflyttningsklar till 2016.

Den helt nyproducerade fastigheten är uppbyggd av fyra kontorsskepp organiserade och sammanlänkade kring ljusgårdar av olika storlek och karaktär.

Huvudentrén mot Evenemangsgatan, den nya huvudgatan i Arenastaden, är bra annonserad, och väl inne i byggnaden möts man av ett högt och generöst entrérum.

Här finns ett livligt entréplan, attraktivt för både medarbetare och besökare, med konferensavdelning, restaurang och kaffebar kring de två orangerierna i ljusgårdarnas botten. Mot parken och Dalvägen finns också en välkomnande entré. Mot omgivande gator har byggnaden kommersiella lokaler, butiker och restauranger i bottenvåningen, vilket ger liv och trygghet till närmiljön.

Material och utformning av fasaderna är valda för att ge ett varmt och taktilt uttryck. Exteriört solavskärmas fönsterbanden med lameller i ett vertikalt oregelbundet mönster, för att maximera dagsljus och utblickar, men minimera övervärme i kontoren. Alla material väljs med tanke på energieffektivitet och hållbarhet ur ett livscykelperspektiv. Byggnaden projekteras med målet att nå Breeam Very Good, där energieffektivitet och hänsyn till miljöpåverkan vid materialval är styrande.

Huset ligger cirka 5 minuters promenadväg från Solna station och bussar stannar i närheten.

Evenemangsg. 17/Dalvägen 22, Arenastaden

På Evenemangsgatan 17, alldeles bredvid Friends Arena, bygge...

Visad

Evenemangsgatan 21, Arenastaden

I Arenastaden växer en av norra Europas mest moderna stadsde...

Visad

Evenemangsgatan 31, Arenastaden

Högst upp på plan 10 med utsikt över hela Arenastaden och hi...

Visad

Evenemangsgatan 21, Arenastaden

I Arenastaden växer en av norra Europas mest moderna stadsde...

Visad