Kontor, Grev Turegatan 10, ÖSTERMALM, Stockholm

  • 80–148 m²
  • Omgående eller enligt ök.

I anrik fastighet på Östermalm överlåtes detta representativa kontor utan överlåtelseavgift! Lokal med gammaldags prägel, balkong & 2 entréer!


Lokaltyp Kontor
Total yta 80–148 m²
Adress Grev Turegatan 10
Område ÖSTERMALM
Kommun Stockholms kommun
Hiss Ja
Tillträde Omgående eller enligt ök.
Objektsnummer 41931584

Beskrivning

På en av Östermalms mest fashionabla adresser överlåtes denna utsökta lokal med väldisponerad planlösning. Så mycket bättre än så här kan det inte bli!

Huset på Grev Turegatan 10 uppfördes mellan åren 1904-1905. Det ritades av dåtidens ledande arkitektkontor Hagström & Ekman som skapade en rad storslagna byggnader som fortfarande sticker ut i den Stockholmska stadsbilden, däribland palatsen i början av Strandvägen. Arkitekturen de skapade kännetecknades av hög konstnärlig klass och äkta materialval. Utöver husets vackra fasad och representativa entré finns en fin och välskött grönskande innergård med fontän samt trädgårdsmöbler sommartid. Hiss från byggnadsåren finns i trapphuset .

Lokalen har en representativ, storrumslösning. I den välkomnande entrén finns plats för både avhängning och väntande besökare. Övrig lokalyta fördelas på fyra större rum av lite varierande storlek varav rummet närmast entrén med fördel nyttjas som konferensrum för ca 9 personer. Det finns också två mindre arbetsrum alternativt samtalsrum med plats för ca 2 respektive 6 personer, pentry samt två wc varav en helkaklad med dusch. Det finns även en bra yta för skrivare/kopiering. Den bakre entrén ligger i nära anslutning till wc och dusch vilket gör denna entré utmärkt för cyklister och joggare som önskar att diskret kunna ta en dusch. Sammantaget är lokalens planlösning mycket väldisponerad och samtliga kvadratmeter utnyttjas effektivt. Balkongen som vetter ut mot den vackra innergården tillför ett mervärde åt lokalen.

Lokalen har en bevarad gammaldags prägel från byggnadsåren så som generös takhöjd, vackra spegeldörrar med djupa speglande nischer och vackra höga fönster, Den genomgående planlösningen, generösa takhöjden och de stora fönstren inger en härlig känsla av ljus och rymd.

Bredband: Stokab har en anslutningspunkt i fastigheten vilket gör det möjligt att välja bredbandsleverantör och använda sig av fiberoptiskt nätverk. ComHem finns också anslutet till i huset.

Lokalen har genomgående fräscha ytskikt vilka utgörs av vitmålade väggar och parkettgolv.

Fungerande porttelefon finns för besökare.

Säkerhet: Lokalens två entréer är försedda med säkerhetsdörrar som efterliknar originaldörrarna.

Omgivning

Kort gångavstånd till Humlegården samt några minuters promenad till Kungliga Djurgården och Nybrovikens glittrande vatten.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikativt läge med kort gångavstånd till Östermalmstorgs t-banestation som trafikeras av röd linje. Flertalet busslinjer finns runt hörnet vid Stureplan och Birger Jarlsgatan, buss 1, 2, 55, 75. Det är även nära till spårvagn som trafikerar Strandvägen och fortsätter ut till Kungliga Djurgården och båttrafik avgår vid Nybrokajen.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns på intilliggande gator enligt stadens tariff och i kringliggande parkeringsgarage som exempelvis Q-park på Birger Jarlsgatan 6 eller på Brahegatan 2.

Service

Grev Turegatan är Östermalms mest fashionabla gågata med ett myllrande folkliv och ett mycket bra shoppingutbud. Sturegallerian liksom Östermalms Torg ligger ett stenkast ifrån fastigheten med en mängd trevliga små butiker, Åhlens med mera. I närområdet finns ett rikt utbud av trevliga restauranger med alla tänkbara smakriktningar. Längs Grev Turegatan, Strandvägen och kring Östermalmstorg finner du en mängd trevliga lunchställen och barer. I fastigheten finns bland annat Joe and the Juice och precis invid ligger Grodan och restaurang Tures för luncher bland annat. Här har Du också nära till Dramatens kulturutbud samt kort gångavstånd till inte mindre än 4 matvarubutiker.

Övrigt

ÖVRIGT:

Nuvarande hyresgäst har fri prövningsrätt vad gäller val av företag de önskar överlåta lokalen till. Lokalen kan tillträdas enligt överenskommelse med nuvarande hyresgäst. Det tillkommer moms på hyran i normalfallet men den kan även hyras omomsad mot ett tillägg på hyran om ca 200 kr/kvm/år i momskompensation.


Karta
Visa på kartan: