Kontor, Gamlestadsvägen 18 A, Gamlestaden, Göteborg

  • 410 m²

Tilltalande kontorsyta med ljus och modern interiör, bästa läget en spårvagnshållplats från centralen!


Lokaltyp Kontor
Total yta 410 m²
Adress Gamlestadsvägen 18 A
Område Gamlestaden
Kommun Göteborgs kommun
Hiss Ja
Våning 1
Objektsnummer 41943910

Beskrivning

Trivsam kontorsyta med effektiv planlösning och behagligt ljusinsläpp. Genomgående modern standard med stilfulla färg- och materialval. Fastigheten där lokalen är belägen, har en fördelaktig placering i området - en kort promenad bort finns Gamlestads torg och det nya resecentrumet.

Omgivning

Citynära i framtidens centrum

Anrika Gamlestaden är ett nyckelområde i framtidens Göteborg, och en satsning på bostäder, handel och service beräknas resultera i dubbelt så många invånare 2035. I Balansens närområde kommer nya kvarter med både bostäder och kommersiella ytor att växa fram enligt det detaljplanearbete som nu pågår, med Castellum som en av de drivande aktörerna. Hit tar man sig enkelt med bil, cykel, buss, spårvagn eller pendeltåg via resecentrum några minuter bort. Med bara en hållplats till Centralstationen är restiden från resecentrum endast cirka fem-sex minuter.

Runt hörnet finns redan hotell och omtalade restauranger som Wine Mechanics och Spike Brewery för lunch, representation och after work. Ett stenkast bort i Kviberg finns Nordens största multisportarena som erbjuder längdskidåkning inomhus, och med världens största beach-volleyhall som granne. Simhall, bowlinghall och flera gym finns också i närområdet.

Kommunikationer

Några minuters promenad från Balansen finns stadens nya resecentrum, som förbinder kontoret med hela regionen och tar dig till Centralstationen på ett stopp. Bilister och cyklister når snabbt stora leder och cykelvägar, och parkerar enkelt utanför entrén. Och runt hörnet växer Göteborgs mest spännande stadsdel fram, med hotell, ett spännande restaurangutbud och innovativa företag som närmaste grannar.

Planlösning

Öppen, välkomnande entré. Lokalen är utrustad med ett stort pentry, här finns utrymme för större matbord och sittplatser. Fräsch skåpinredning i vitt samt hög standard avseende utrustning. Här finns två kylskåp i fullsize, spis med glaskeramik häll, fläkt och diskmaskin.
Lokalen erbjuder även två rymliga konferensrum och ett mindre mötesrum. Här kan arbetet bedrivas delvis aktivitetsbaserat, då det finns två öppna kontorsytor. Lokalen inrymmer även fem separata kontorsrum. Ytan är dessutom utrustad med separat duschrum, städförråd, två WC och RWC.

Parkering

Utanför huset finns goda parkeringsmöjligheter.

Övrigt

Balansen består av tre sammanbyggda huskroppar. Den äldsta och ursprungliga fastigheten av de tre uppfördes under åren 1918-1920. Första hyresgästen var Original-Odhner som tillverkade räknemaskiner. Grundaren WT Odhner startade företaget 1886 i S:t Petersburg, och flydde i samband med ryska revolutionen 1917 till en släkting i Göteborg där
verksamheten fortsatte på Gamlestadsvägen 18. Vi kommer varsamt värna om arvet från den industriella eran, genom att vi återskapar de ursprungliga kvaliteterna från förr. Historiska inslag som skapar karaktär i en modern och nutida tappning.

Under 2016 fick Balansens flygel en ansiktslyftning i form av bl a ny fasad och nya fönster. Under 2017 genomfördes en omfattande renovering invändigt av hela fastigheten, med nya tekniska installationer, nya ytskikt på våningsplanen och upprustade trapphus. Nu planerar vi att slutföra den varsamma renoveringen av Balansens utsida, på så sätt harmonierar fastighetens invändiga och utvändiga utseende.

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Vår policy är att samtliga nybyggnads- och ombyggnadsprojekt ska miljöcertifieras. Balansen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att du som hyresgäst du får en hälsosam arbets-miljö med sunda material, effektiv energi-användning och ett hälsosamt tillskott av naturligt dagsljus. För att göra det enkelt för våra hyresgäster att leva hållbart erbjuder vi också gröna hyresavtal, förnybar el och möjlighet att gå med i en miljöbilspool på förmånliga villkor.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen