Butikslokal, Rudsjöterrassen 1, Haninge, Handen

  • 299 m²
  • Omgående eller enl. överenskommelse

Yta för starkt koncept inom F&B. Optimalt läge mot Haningeterrassen, Tritons plats och bussterminalen.


Lokaltyp Butikslokal
Total yta 299 m²
Adress Rudsjöterrassen 1
Område Haninge
Kommun Haninge kommun
Byggår 1983
Hiss Ja
Våning 5
Tillträde Omgående eller enl. överenskommelse
Objektsnummer 41948425

Beskrivning

Butikslokal som kan skräddarsys och anpassas för café, restaurang, deli eller bageri med husets bästa läge i hörnet mot framtida Tritons plats och en av entréerna till nya bussterminalen samt bostadsprojektet Haningeterrassen.
Lokalen är långsmal i sin utformning med god exponering och mycket glas mot gatan samt egen entré direkt från gatan. Generös takhöjden ger lokalen rymd och en mycket inbjudande känsla. Lokalen har god access till lastintag.

Ytorna kan anpassas helt efter tillträdande hyresgäst och koncept. Bilden visar endast en visionsbild på en restaurangmiljö men lokalen har förutsättningar för ett flertal olika verksamheter. Fastigheten Najaden är en blandfastighet med olika hyresgäster såsom kontor, vård, utbildning och hotell. Man etablerar även ett äldreboende i fastighetens södra del. Mixen av hyresgäster ger ett bra flöde av människor som rör sig i fastigheten, både de som arbetar i den och de som har anledning att besöka den.

Omgivning

Fastigheten Najadens läge kan knappast bli bättre, precis intill framtidsområdet Haningeterrassen, Handens pendeltågsstation och Handenterminalen, samt närhet till Nynäsvägen, Gudöbroleden och Haningeleden/Jordbrolänken.

Najaden kommer att genomgå en omfattande modernisering med renovering av fasader, fönsterpartier, tekniska installationer m.m, med start 2016. Detta kommer att ske etappvis och det kommer även att skapas flera nya butikslokaler i gatuplanet.

Även närområdet förändras och blir en ny stadskärna och mötesplats i och med skapandet av den nya Haningeterrassen, med bostäder för över 1 000 invånare, ny bussterminal, restauranger, nöjen, biograf och integrering av pendeltågsstationen. Utöver detta ger serviceutbudet i Haninge Centrum med drygt 80 butiker, restauranger m.m. på gångavstånd, samt Rudans friluftsområde inpå knuten ett läge med mervärden utöver det vanliga.

Kommunikationer

Det är mycket smidigt att ta sig till och från Najaden:
- Precis intill fastigheten ligger Handens pendeltågsstation, som är en del av sträckan Nynäshamn - Stockholm - Bålsta.
- Bredvid Najaden ligger även Handenterminalen, Haninges nav för bussar, som håller på att moderniseras för att integreras i den nya Haningeterrassen som byggs precis intill fastigheten.
- Najaden nås enkelt med bil genom närheten till såväl Nynäsvägen och Gudbröleden som Haningeleden/Jordbrolänken. Intill fastigheten finns parkeringsplatser i varm- och kallgarage, samt utomhusparkering.
- Det finns även ett välutbyggt system av både gång- och cykelvägar som leder till och från Najaden.

Planlösning

Lokalen har en flexibel planlösning och kan anpassas för att skapa en skräddarsydd butikslokal för olika typer av verksamhet och koncept. Lokalen har bra förutsättningar och god exponering med många och stora fönsterpartier i hörnläge mot Rudsjöterrassen, det som i senare skede blir Tritons plats och entrén till den nya bussterminalen. Egen entré från gatan samt möjlighet till entré från trapphuset.

Parkering

Det finns parkeringsplatser i intilliggande varm- och kallgarage, varav vissa är avgiftsfria. Dessutom finns p-platser utomhus intill fastigheten.

Service

I Najaden ligger Quality Hotel Winn Haninge med 115 hotellrum och restaurang Q som serverar frukost, lunch och middag. De har även konferensavdelning med kapacitet för upp till 200 personer och en loungebar med biljard, dart och spel för trivsam after work. På sommaren lockar den härliga terrassen med utsikt över Rudasjön.

I fastigheten finns även friskvårdsanläggningarna iTrim och Najadens Fitness Center, med gym, personlig träning och gruppträning, samt friskvård i form av naprapat, massör, medicinsk fotvård, solarium m.m.

I Najaden finns även bankkontor och tandläkare, och på promenadavstånd ligger Haninge Centrum med 80 butiker och restauranger som erbjuder all privat och offentlig service man kan önska. Här finns bank, post, valutaväxling, tandläkare, apotek, läkarmottagning, matbutik, systembolag, m.m.

Övrigt

Fastigheten Najaden är ett välkänt landmärke med en välavvägd mix av kontorslokaler, lokaler för vård, omsorg och utbildning samt lagerlokaler. Najaden kommer att få ett helt nytt utseende då arbetena med omfattande renovering och modernisering av fastighetens fasader, fönsterpartier, tekniska installationer m.m. startar under 2016. I samband med detta kommer det även att skapas flera butikslokaler mot Haningeterrassen.


Karta