Kontor, Nellickevägen 20-22, Almedal, Göteborg

  • 650 m²
  • 97 500 - 162 500 kr/mån

Häftigaste kontorslokalen i stan


Lokaltyp Kontor
Total yta 650 m²
Adress Nellickevägen 20-22
Område Almedal
Kommun Göteborgs kommun
Objektsnummer 41955025
Områdeshyra 97 500 - 162 500 kr/mån
1 800 - 3 000 kr/m²/år
Bifogade filer

Beskrivning

Välkommen till Nellickevägen 20-22 och Lyckholms Disponentvilla. Här har ni chansen att etablera er i Göteborgs kanske mest välbevarade lokal från 1800-talet. Taket i lokalen pryds av färgstarka utsmyckningar och gediget hantverk, med kakelugnar och stuckaturer i varje rum. Lokalen har ett fint ljusinsläpp och mestadels större kontorsrum. Söker ni ett kontor som verkligen utmärker sig på ett representativt sätt? Välkommen att kontakta oss för visning eller vid eventuella frågor.

Övrigt

Kvarteret Lyckholms ligger centralt i Göteborg, strax söder om Liseberg och kommande World of Volvo. Detta är ett spännande område att etablera sig i. Kvarteren är något avgränsade och skapar en tyst och trevlig miljö med inslag av grönska. Denna fastighet är helt fristående och har två separata ingångar. 

Här i närområdet är mestadels av byggnaderna kommersiella vilket innebär att det är ett tätbefolkat område av företag, varav många inom tech-branschen, som i klustret skapar en härlig synergi.

Kommunikationen till Nellickevägen är exemplarisk. Närmaste spårvagnshållplatsen, Almedal, ligger cirka 100 meter bort och här går linjerna 2 och 4 med täta avgångar i båda riktningar, oavsett tid på dygnet. År 2026 planeras Västlänken med station Korsvägen vara klar, vilket kommer gynna kollektivtrafiken ytterligare. 

Med närhet till leden är det enkelt att hitta hit med bil och parkeringsplatser finns utanför fastigheten samt i parkeringshus. 

För den som önskar ett mer miljövänligt alternativ fungerar gång- och cykel till Nellickevägen utmärkt. 

Lunchalternativen är i området många. I huset intill, serveras lunch varje dag mellan kl. 11:30 - 13:30. Lunchen genomsyras av bra råvaror i en fin blandning av modern och traditionell mat. Utöver detta finns det flertalet restauranger i närområdet med utbud som passar de allra flesta, som bland annat orientalisk mat, pasta och Picadeli salladsbar.

För den aktiva livsstilen finns det bra utbud; STC som är beläget på området, Crossfit i närområdet och även Fitness24Seven tvärs över vägen.

I receptionen, intill Lyckholms Restaurang & Konferens, erbjuds bokningsservice som bland annat catering och kemtvätt.

Lyckholms Disponentvilla byggdes åt John Wilhelm, som grundade Lyckholms bryggeri, och som själv bodde i villan. 

Lyckholms var ett svenskt bryggeri från sent 1800-tal och fabrikerna har under senare tid även varit hem för Pripps från 1929, vilket år 1975 lades ned. Fram till 2017 huserade Oceanbryggeriet i byggnaderna. Idag står mestadels av dem tomma med bevarandeprogram. Själva Disponentvillan har nyttjats för kontor. 

Disponentvillan är bevarandemärkt, vilket innebär att inga lokalanpassningar får göras, varken inuti fastigheten eller utanpå fasad.


Karta
Visa på kartan: