Kontor, F O Petersons Gata 24, Högsbo/Sisjön, Göteborg

  • 912 m²

När det är läge för nytt kontor i Högsbo.


Lokaltyp Kontor
Total yta 912 m²
Adress F O Petersons Gata 24
Område Högsbo/Sisjön
Publicerad 2023-11-11
Kommun Göteborgs kommun
Hiss Ja
Objektsnummer 41943770
Bifogade filer

Beskrivning

Fint iordninggjord lokal på andra våningen med ljusinsläpp från tre väderstreck. I den här lokalen kan vi möta de behov du och ditt företag har och låta just din kreativitet flöda. I fastigheten finns ett enklare gym som du kan nyttja gratis. Dessutom bjuder dig fastigheten en lunchrestaurang av bästa sort.

Nära Järnbrottsmotet. Lokalbussar finns i direkt anslutning till fastigheten

Omgivning

Högsbo är en stadsdel i sydvästra Göteborg, endast några kilometer ifrån stadens centrum. Högsbo har en strategisk placering med en nära sammankoppling till Dag Hammarskjöldsleden, Änggårdsbergen och Söderleden. Det centrala läget med direkt närhet till de stora trafiklederna är en av anledningarna till att området attraherar över 1000 företag i många olika branscher. Området ligger även utanför gränsen för vägtull samt erbjuder cykelavstånd till stadskärnan.

I direkt anslutning till Högsbo, på andra sidan av Söderleden finns även det välkända handels- och industriområdet Sisjön.

Tidigare fungerade Högsbo främst som industri- och verksamhetsområde, karaktären på området har dock genomgått förändringsarbeten under de senaste årtiondena.

Storslagna planer finns för stadsdelen och utvecklingen fortsätter nu ytterligare. I och med anläggandet av kommande bostadsprojekt Södra Änggården, ingår området i ett av de större stads- och utvecklingsprojekten i Göteborg.
Avsikten är att skapa en grön stadsmiljö i direkt anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen, en blandstad med upp till 7000 bostäder, arbetsplatser samt all tänkbar service. Bostadsområdet som kommer att växa fram planeras vara helt färdigställt under år 2025, första etappen planeras vara inflyttningsklar under 2021.

På behagligt avstånd från Högsbo finns stora knutpunkter för kollektivtrafik - västerut finns Frölunda Torg, norrut finns Järntorget/Linnéplatsen och österut Mölndals Centrum.

Kommunikationer

Bra allmänna kommunikationer till fastigheten med Rosa Express, Svart Express och buss 85. Busshållplatsen ligger på ett par minuters promenadavstånd.

Planlösning

Planlösningen består till största delen av öppna ytor, några kontorsrum och mötesrum.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns intill fastigheten samt ett antal garageplatser.

Service

I fastigheten finns en mycket populär lunchrestaurang.

Service och detaljhandel finns i närheten.

År 2006 fick även Högsbo ett eget köpcentrum 421, där besökare bland annat hittar välkända aktörer såsom ICA Maxi, H & M, MediaMarkt, Hemtex, Dressmann, Intersport och många fler.

Övrigt

Byggnaderna är idag kontorsbyggnader i fyra plan med vissa lagerdelar i bottenplan och består av två huskroppar med kontor samt viss lagerdel.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen