Butikslokal, LM Ericssons väg 26, TELEFONPLAN, Hägersten

  • 77 m²

Lokal med generös takhöjd, ca 5 m. Möjlighet att bygga entresol i två tredjedelar av lokalen och därmed utöka lokalens nyttjande upp till ca 150 kvm.


Lokaltyp Butikslokal
Total yta 77 m²
Adress LM Ericssons väg 26
Område TELEFONPLAN
Kommun Stockholms kommun
Byggår 2020
Objektsnummer 41923923

Stanna hemma om du kan. Boka videovisning när du gör en intresseanmälan.

Lämna ett önskemål om att få se lokalen genom videovisning i meddelandet. Glöm inte att ge ett förslag på tid och datum.


Beskrivning

Vid Telefonplans hjärta uppförs tre byggnader med ca 160 lägenheter för bostadsrätter. I byggnadernas markplan planeras för publika lokaler med generösa takhöjder och utmärkta exponeringsmöjligheter. Allt i ett utmärkt läge nära tunnelbanan men ändå avskilt från störande trafik.

Torget framför kvarteret rustas upp och stärks som offentlig plats. Verksamheten i lokalen mot torget får en sällsynt möjlighet att förfoga över en ovanligt attraktiv och unik utemiljö, skild från trafik i ett flödande soligt söderläge. Lokalen hyrs i första hand ut till en tagare men möjlighet att dela upp lokalen i upp till tre enheter finns med bl a flera entréer och gemensamma logistik- och bakytor via en gång i lokalens bakkant.

Området
Telefonplan är ett attraktivt, urbant kluster för kreativitet och företagande på bekvämt avstånd från innerstaden som nu fylls med ännu mer innehåll. Idag befolkas området av i huvudsak högutbildade som arbetar inom privat sektor.

Konstfack med sina 900 studenter och 200 anställda har ersatt LM Ericsson som den största bidragande faktorn till områdets dragningskraft och unika identitet. I den industrihistoriskt värdefulla miljön planerar nu staden för ca 5400 nya bostäder, nya verksamhetslokaler och publik service. Einar Mattsson utvecklar projektet Telefoncentralen på platsen där Designens Hus stod, alldeles intill Konstfack.

Kommunikationer
Tunnelbanans röda linje (Fruängen - Mörby Centrum) tar 14 minuter till T-centralen och endast 5 minuter till tullarna (Hornstull).