Lagerlokal, Grusgatan 6, Enköping, Enköping

  • 200–1 000 m²

Drygt tre km från Enköping centrum, vid Skälby, strax norr om E18 utvecklar vi på Nordic PM en industifastighet med möjlighet till etablering.


Lokaltyper Kontor / Produktionslokal / Lagerlokal / Kontorshotell / Övrig lokal
Total yta 200–1 000 m²
Adress Grusgatan 6
Område Enköping
Kommun Enköpings kommun
Hiss Nej
Objektsnummer 41940561
Bifogade filer

Beskrivning

Ypperligt läge vid viktig knutpunkt med endast 3 km till Enköping centrum.

Nordic PM utvecklar strategiskt belägna fastigheter utmed de stora vägnäten över hela landet.

Detaljplanen för fastigheten på Grusgatan 6 godkänner en sammantagen byggnadsyta (BYA) om totalt 9000 kvm och en byggnadshöjd om 10 meter.

Nuvarande byggnader upptar ca 2500 kvm vilket innebär att ca 6500 kvm kvm byggrätt finns tillgängligt.

För att möta hyresgästernas behov utvecklar vi nu både nybyggnationer inom befintliga detaljplaner men driver även detaljplanearbeten för att tillgodose specifika önskemål från våra kunder. Tillsammans med våra blivande hyresgäster eftersträvar vi att hitta den bästa lösningen.

Tveka inte att kontakta oss för att få reda på mer om de unika möjligheterna till etablering i skräddarsydda lokaler.

Omgivning

Fastigheten är belägen i norra delen av Enköping (norr om E18) och ligger i ansutning till en fyrvägskorsningen. Vägarna som korsas här är E18 och riksväg 70. Området har delvis utvecklats till en serviceplats som riktar sig mot förbipasserande trafikanter och erbjuder mat samt drivmedel. Området består av cirka 6-7 fastigheter varav två nyttjas för industiändamål. Fastigheterna i öster med skyltlägen mot vägarna har utvecklats till tidigare nämnda service för trafikanter.

Direkt söder om E18 ligger handelsområdet Romberga. Det erbjuder Enköpingsbor ett brett utbud av både dagligvaruhandel med ICA Maxi i spetsen och sällanköpsvaror med bland annat elektonik-, byggvaruhus och de flesta stora sportkedjorna representerade.

Öster om riksväg 70 ligger ett mindre bostadsområde som sträcker sig längs med riksvägen och består av ca 10 - 20 fastigheter.

Ca 44 000 invånare bor i kommunen och befolkningen har ökat med ca 5000 under de senaste 10 åren. Enligt prognos kommer befolkningen vara ca 53 000 invånare 2027 enligt Enköping kommun. Utfallet jämfört med tidigare prognos låg ca 10 % lägre än förväntat.

Kommunikationer

Buss: Busshållplats ligger inom 100 m från fastigheten och trafikeras av linje 224. Restid till Enköping centrum är ca 5 min.
Tåg: Enköpings resecentrum ligger ca 2 km från fastigheten där tågen utgår. Tåg från Enköping till Stockholms centralstation tar ca 40 min.
Bil: Ca 400 m från fastigheten ligger påfarten till E18.

Service

1. Romberga, inom1 km finns följande bl.a. Elgiganten, Blomsterlandet, Ica Maxi, Ackes El, Elon, Rusta, Intersport, Lindboms rör.
2. Enköping centrum inom 2,5 km. Här finns banker, gallerior, resturanger samt övrig service.

Övrigt

Nordic PM utvecklar strategiskt belägna fastigheter utmed de stora vägnäten över hela landet.

161 fastigheter fördelat på 154 anläggningar. Fastigheterna finns från Skåne i söder till Riksgränsen i norr.

Vi ser en stor potential i varje fastighet med möjligheter till etablering inom flertalet områden. Fastigheterna lämpar sig mycket väl för bland annat lager/logistik, kontor och handel. Storlekarna på fastigheterna är varierande, mellan ca 5000 - 50 000 kvm och erbjuder generösa byggrätter upp till 50% av markytan. För att möta hyresgästernas behov utvecklar vi nu både nybyggnationer inom befintliga detaljplaner men driver även detaljplanearbeten för att kunna tillgodose specifika önskemål från våra kunder.

Fastighetsportföljen består till stor del av så kallade vägstationer. Det är fastigheter som generellt är bebyggda med industrifack, garage,tvätthallar, kontor, salt- och sandlador samt erbjuder uppställningsytor. Under tiden som vi utvecklar nybyggnationer finns möjlighet att hyra befintliga vakanser, främst kortare hyresavtal men i vissa fall även långtidsavtal.


Karta
Visa på kartan:


Bilder på lokalen