Kontor, August Barks Gata 6, Högsbo/Sisjön, Göteborg

  • 540 m²

Stor potential och en härlig rymd. Ett av områdets bästa lägen!


Lokaltyp Kontor
Total yta 540 m²
Adress August Barks Gata 6
Område Högsbo/Sisjön
Kommun Göteborgs kommun
Hiss Ja
Objektsnummer 41943744

Beskrivning

Lokal med stor potential men i renoveringsbehov vilket inbjuder till möjligheter. Lokalen är ljus med öppen planlösning i markplan med fint ljusinsläpp.

Foto med inredingen är en inspirationsbild.

Omgivning

Högsbo är en stadsdel i sydvästra Göteborg, endast några kilometer ifrån stadens centrum. Högsbo har en strategisk placering med en nära sammankoppling till Dag Hammarskjöldsleden, Änggårdsbergen och Söderleden. Det centrala läget med direkt närhet till de stora trafiklederna är en av anledningarna till att området attraherar över 1000 företag i många olika branscher. Området ligger även utanför gränsen för vägtull samt erbjuder cykelavstånd till stadskärnan.

I direkt anslutning till Högsbo, på andra sidan av Söderleden finns även det välkända handels- och industriområdet Sisjön.

Tidigare fungerade Högsbo främst som industri- och verksamhetsområde, karaktären på området har dock genomgått förändringsarbeten under de senaste årtiondena.

Storslagna planer finns för stadsdelen och utvecklingen fortsätter nu ytterligare. I och med anläggandet av kommande bostadsprojekt Södra Änggården, ingår området i ett av de större stads- och utvecklingsprojekten i Göteborg.
Avsikten är att skapa en grön stadsmiljö i direkt anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen, en blandstad med upp till 7000 bostäder, arbetsplatser samt all tänkbar service. Bostadsområdet som kommer att växa fram planeras vara helt färdigställt under år 2025, första etappen planeras vara inflyttningsklar under 2021.

På behagligt avstånd från Högsbo finns stora knutpunkter för kollektivtrafik - västerut finns Frölunda Torg, norrut finns Järntorget/Linnéplatsen och österut Mölndals Centrum.

Kommunikationer

Bra allmänna kommunikationer tex. buss 83, 84 och 751 stannar precis utanför fastigheten.

Planlösning

Blandad planlösning med kontorsrum och öppen yta för t ex aktivitetsbaserat kontor.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns intill fastigheten.

Service

All offentlig och kommersiell service med butiker och lunchrestauragner finns inom ett par minuters avstånd.

År 2006 fick även Högsbo ett eget köpcentrum 421, där besökare bland annat hittar välkända aktörer såsom ICA Maxi, H & M, MediaMarkt, Hemtex, Dressmann, Intersport och många fler.

Övrigt

Byggnaderna är idag kontorsbyggnader i fyra plan med vissa lagerdelar i bottenplan och består av två huskroppar med kontor samt viss lagerdel.


Karta
Visa på kartan:


Bilder på lokalen