Kontor, Hvitfeldtsgatan 15, Inom Vallgraven, Göteborg

  • 507 m²
  • Q4 2023


Lokaltyp Kontor
Total yta 507 m²
Adress Hvitfeldtsgatan 15
Område Inom Vallgraven
Kommun Göteborgs kommun
Byggår 1978
Renoveringsår 2023
Tillträde Q4 2023
Objektsnummer 41963102

Beskrivning

"Jag föddes fri, levde fri och ska dö frigjord"
– Christina Regina

På Rosenlund i Göteborg, rakt under bastion Christina Regina, hittar du kvarteret Regina. Ett kvarter som redan för 400 år sedan hade "frihet" som ledord, präglad av dåvarande regent drottning Kristina. Med ambitionen att väcka liv i en del av Göteborgs stadskärna som tidigare varit lite av en undangömd och slumrande plats, genomgår vårt gamla kontorskomplex en dramatisk förvandling. Här skapar vi ett kvarter som rymmer alla behov, en plats som handlar om full frihet hela vägen ut. Vårt kontorserbjudande i kvarteret Regina möjliggör en variation av olika hyresmodeller. Mat, dryck, butiker och härliga terrasser med citys takåsar och Haga som fond, är ytterligare ingredienser som kvarteret Regina kommer att erbjuda!

Omgivning

Längst upp på takterrasser skapas en ny spelplan för kontorsupplevelsen. En stadsmiljö i det lilla formatet om man så vill. Ett tillgängligt utekontor att fortsätta Teamsmötet i friska luften på. Eller varför inte boka terrassen för ett kundevent med citys takåsar och Haga som fond? Såklart blir det även en solcellsanläggning på taket.

Kommunikationer

Västlänken tar kvarteret från ett läge med mycket goda kommunikationer till ett extremt bra läge. Via fastighetens mobilitetshub finns tillgång till omklädningsrum, cykel- och elbilspool, cykellounge och bilparkeringar med laddstolpar. Genom hela kvarteret Regina kan du ta dig torrskodd under tak hela vägen från ena änden av kvarteret till den andra. Vi kallar denna passage för Galleriet.

Längst ned i huset finns det som är hett eftertraktat i centrala stan, nämligen parkeringsplatser, 170 till antalet, varav 50 gästparkeringar. Besökare kommer att älska tillgängligheten.

Planlösning

Framtagen planlösning är enbart ett förslag på disposition av ytan, vi gör givetvis behovsanpassade lösningar för er verksamhet.

Entrén är välkomnande och rymlig med en direkt access till en trivsam loungeyta. Härifrån finns avhängningsplats för ytterkläder, utrymme för personlig förvaring, rwc, vilrum och ytterligare två wc:n.

Lokalen har en mycket inbjudande placering på hörnet av fastigheten. De generösa fönsterpartierna erbjuder en angenäm vy över city och takåsarna, läget är högt och insynsskyddat. Unikt för denna yta är det enorma burspråket med helspänt glas från golv till tak. Vid burspråket finns utrymme för lounge/touch-down och lokalens paus och pentry är placerat alldeles i anslutning. Lokalen erbjuder många arbetsplatser med en naturlig placering intill fönstren samt en variation av storlek på mötes- och teamsrum.

Service

Reginas omgivningar med Rosenlund, Haga, Kungsgatan och Magasinsgatan utgör ett veritabelt smörgåsbord av restauranger, serviceställen, kultur och genuina stadsmiljöer.

Övrigt

Med 31 000 kvadratmeter av full frihet får alla behov plats. På nio plan, närmare bestämt. Så oavsett om ni behöver ett stadigvarande kontor med fasta platser för alla medarbetare eller en aktivitetsbaserad möteshub för distansarbetande kollegor, så möter kvarteret Regina dessa behov i ett absolut centralt läge.

Regina skapas för nutidens och framtidens människor som kräver inspiration och frihet i arbetslivet såväl som i livet i stort. Här stöttar nya tekniska lösningar hybridarbete. Det som händer med husets utsida påverkar insidan då fasaden öppnar sig mot staden med nya ingångar och trapphus. Fönstren blir också större och ljusgårdarna blir de nav som en modern lokal behöver för samarbete och kreativitet. Och kanske en och annan ny insikt.

Besöksparkering
Cykelrum
Elbilsplatser
Omklädningsrum
Parkering
Restaurang
Skyltläge
Terrass

BREEAM
Den här certifieringen är världens mest använda. Breeam används för befintliga och nybyggda kommersiella byggnader. 2013 kom en svensk version som utgår från svensk lagstiftning, svenska metoder och arbetssätt. Breeam är en heltäckande certifiering med många indikatorer. Här görs bedömningar inom projektledning, energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering, markanvändning, påverkan på närmiljön, byggmaterial och föroreningar samt byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel.


Karta

Bilder på lokalen