Butikslokal, Bragegatan 15, Sofielund, Malmö

  • 780 m²

Stor butiks/lageryta i Sofielund.


Lokaltyp Butikslokal
Total yta 780 m²
Adress Bragegatan 15
Område Sofielund
Byggår 1896
Hiss Ja
Objektsnummer 41926394

Beskrivning

En f.d. butikslokal med stort ljusinsläpp. En stor öppen yta med många möjligheter och bra accesser med bl.a. varuhiss, port och publik entré.
En stor butikslokal med många möjligheter. Butiksytan i bottenplan är ca 780 kvm med stort ljusinsläpp. Stor, bred trappentré till butiken och bra accesser till leveranser via port och varuhiss. Även ypperlig som lagerlokal eller utställningslokal.
Anrik kontors- och indrustifastighet belägen i södra delen av Malmö centrum ett stenkast från Dalaplan i stadsdelen Sofielund. Fastigheten lät uppföras av Fritz Kurzel 1896 för sitt AB Kurzels Fabriker som fram till 1955 tillverkade bl.a. garn, mattor, kläder och skurdukar. Än idag går fastigheten under smeknamnet "Spinneriet". Det sk Ugglanhuset som fungerat som förmansvilla finns också inom fastigheten.

Omgivning

Fastigheten ligger i stadsdelen Sofielund, ett stenkast från Dalaplan och med Ystadvägen 22 som huvudadress. Handel, service och restauranger finns i närheten i form av affärscentret Mobilia. Bygghandel, färghandel samt gym finns rakt över gatan.

Kommunikationer

Flera olika busslinjer trafikerar Ystadvägen dagligen.


Karta

Bilder på lokalen