Kontor, Augustendalsvägen 20, NACKA STRAND, Nacka strand

  • 572 m²
  • Q1 2021

Mitt i Nacka strands företagskluster finns lediga ytor i Torghuset. Varsågod att ta plats på ett eget våningsplan.


Lokaltyp Kontor
Total yta 572 m²
Adress Augustendalsvägen 20
Område NACKA STRAND
Kommun Nacka kommun
Byggår 1993
Renoveringsår 2020
Tillträde Q1 2021
Objektsnummer 41938818

Beskrivning

Mitt i Nacka strands pulserande företagskluster ligger Torghuset, som tidigare varit hemvist åt Nacka Tingsrätt. Torghuset är en fristående byggnad på ca 3000 kvm med inbjudande entré mot livfulla JW Svenssons Torg och med närhet till bussterminalen – där de åtta busslinjerna som trafikerar området passerar med täta turer. Torghuset har en stor bottenvåning med höga fönster och generöst ljusinsläpp, perfekt för ett showroom, en lobby, reception eller restaurang. De övre våningarna kan förvandlas till flera spännande koncept, som öppna och inspirerande kontorsytor, rum för långtidsboende eller något helt annat. Mitt i Nacka strands pulserande företagskluster ligger Torghuset, som tidigare varit hemvist åt Nacka Tingsrätt. Torghuset är en fristående byggnad på ca 3000 kvm med inbjudande entré mot livfulla JW Svenssons Torg och med närhet till bussterminalen – där de åtta busslinjerna som trafikerar området passerar med täta turer. Torghuset har en stor bottenvåning med höga fönster och generöst ljusinsläpp, perfekt för ett showroom, en lobby, reception eller restaurang. De övre våningarna kan förvandlas till flera spännande koncept, som öppna och inspirerande kontorsytor, rum för långtidsboende eller något helt annat. Byggnaden ligger delvis i suterräng och entréplanet – plan 0 mot väst och livfulla JW Svenssons Torg. Under entréplanet finns sex plan (1000 kvm) som idag disponeras som förråd, teknikutrymmen och garage. Många med direkt access till det stora torggaraget. Från entréplan och uppåt finns totalt fem plan. Den södra sidan av Plan 1 ligger på marknivå mot en övre torgyta och kan erbjudas egen entré. Samtliga plan (plan 0-4) kan nyttjas som kontor. Lokalytorna är flexibla och kan delas från ca 140 kvm.

Omgivning

Nacka strand är en mötesplats i ordets rätta bemärkelse. Här möts gammalt och nytt – vackra industrilokaler från slutet av 1800-talet och moderna kontorsfastigheter. Här möts små start-ups och större etablerade aktörer. Här möts hav och land. Och här möts människor på jobbet och på fritiden. Från att ha varit en stadsdel byggd för storbolag är Nacka strand på väg att förvandlas till ett område för entreprenörer och boende. I Nacka strand finns Stockholm Fashion District, ett kreativt, levande och innovativt distrikt för den svenska modeindustrin. Här finns också lunchrestauranger, bageri, kemtvätt, tandläkare, blomsteraffär, frisör, kiosk, förskolor, skolor, gym, spa- och massageanläggningar. Ett stenkast bort, ligger Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcentrum.

Kommunikationer

Det tar tio minuter att ta bussen från Slussen till Nacka strand, från Centralen och Klarabergsviadukten tar det 20 minuter under rusningstrafik. Med bil går det snabbt via Södra länken. Många väljer den vackra vattenvägen och det tar inte mer än 30 minuter från Nybrokajen
till Nacka strand.

Planlösning

Se mer information och planlösning i länken nedan.

Närliggande företag

I Nacka strand finns flera naturliga och vackra träffpunkter för konferenser, representation, luncher, möten och after work. Här ligger Hotel J, ett designhotell med Newport-atmosfär, Restaurant J, ett marint brasserie vid vattenbrynet, Tornvillan, ett konferenscenter i anrik atmosfär och Fabrikörsvillan, ett konferenscenter i modern och kreativ miljö. Här ligger också en av Stockholms största mäss- och eventanläggningar, Nacka Strandsmässan med inspirerande miljöer för alla tillfällen. I mässhallen finns allt från unika fabrikslokaler med industrikaraktär på upp till 3000 kvm, till mindre mötesrum med vackra trägolv, mjuka varma färger och sköna möbler av modern design.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen