Kontor, Sankt Eriksgatan 117, Hagastaden, Stockholm

  • 590 m²
  • Enligt överenskommelse

En kontorslokal i hjärtat av Hagastaden med fantastisk utsikt över Stockholm.


Lokaltyp Kontor
Total yta 590 m²
Adress Sankt Eriksgatan 117
Område Hagastaden
Publicerad 2023-11-16
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1930
Hiss Ja
Våning 7
Tillträde Enligt överenskommelse
Objektsnummer 41953994
Bifogade filer

Beskrivning

En trivsam kontorslokal på sjunde våningen som erbjuder en varierad planlösning och enastående utsikt.

Omgivning

Fastigheten är belägen mitt i stadspulsen i det spännande mötet mellan anrika Vasastaden och den nya stadsdelen Hagastaden, vilket skapar en dynamisk och urban miljö som är full av energi. Platsen har genomgått en spännande utveckling de senaste åren och ett stort antal bostäder har byggts i närområdet. Fullt utbyggd ska stadsdelen innehålla hela 6 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser. Strax intill fastigheten etableras den nya Norra Stationsparken – en av Stockholms största parksatsningar. En grön oas med ett modernt parktorg där det finns plats för torghandel, marknader och andra mindre evenemang. Parken beräknas vara färdig under 2024.

Hagastaden är redan idag välkänt för det goda innovationsklimatet och är en del i Stockholmsregionens starka life science-kluster, med en spännande kombination av såväl globala företag som innovativa start-ups, sjukvårdsaktörer såsom Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska universitetet. Inom gångavstånd har man även både KTH och Stockholms universitet. Den starka närvaron av verksamheter kopplade till life science har även resulterat i att många bolag inom tech-branschen valt att etablera sig i stadsdelen.

TRÄNING & HÄLSA
Hagaparken och Brunnsviken med sina vackra och inbjudande omgivningar och promenadstråk ligger i direkt närhet till Hagstaden. En kort promenad tar dig även till natursköna Karlbergs slott. I området även ett flertal moderna träningsanläggningar såsom SATS, Friskis & Svettis, Nordic Wellness, CrossFit Nordic m.fl.

Kommunikationer

Detta är en plats med utmärkta kommunikationer. Närmsta stationen för Citybanan är belägen endast 300 meter från fastigheten. Odenplans respektive S:t Eriksplans tunnelbanestationer nås med cirka fem minuters promenad. Ett flertal bussar samt flygbussar trafikerar området. För bilburna är läget smidigt med närhet till E4, E18, E20 och Norra Länken. Under 2028 utökas kommunikationerna ytterligare då en ny tunnelbanestation på gröna linjen öppnas i Hagastaden, som en del i utbyggnaden mellan Odenplan och Arenastaden.

Planlösning

Lokalens planlösning är varierad och erbjuder enskilda arbetsrum och rumslösningar för möten.
Centralt beläget i lokalen finns en kaffestation och samlingsplats.
Möjlighet till att öppna upp vissa delar, om hyresgästen önskar.

Parkering

I fastighetens garage finns ett garage med cirka 140 parkeringsplatser. Här har husets hyresgäster möjlighet att hyra garageplatser.

Service

I kvarteret återfinns allt du behöver ur servicesynpunkt och ett spännande utbud av mat och dryck. Nyligen slogs portarna upp till restaurang Rummel, belägen i en spektakulär byggnad i trä, som fått ett mycket fint mottagande. Strax intill öppnar även Restaurang ART och Din-Din Club under våren 2024. I huset finns en uppskattad lunchrestaurang. Tillsammans med områdets alla övriga caféer, restauranger och barer har du tillgång till ett brett utbud oavsett om du är ute efter frukost, lunch eller middag.

Vill man handla mat, dryck eller andra nödvändigheter på lunchen eller på väg till/från jobbet finns Coop, Hemköp, Systembolaget och apotek i närområdet. Vid Odenplan finns även ett brett utbud av butiker och service. I Hagastaden finns flera bra hotell som även erbjuder konferensmöjligheter för stora sällskap: Elite Palace Hotel samt Blique by Nobis och Elite Hotel Carolina Tower. För den konstintresserade finns mycket att upptäcka i det närliggande Stockholm Gallery District, där några av Sveriges främsta gallerier återfinns.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på lokalen