Kontor, Grev Turegatan 10, Östermalm, Stockholm

  • 31 m²
  • Lokalen kan tillträdas enligt överenskommelse med nuvarande hyr
  • 12 658 - 17 308 kr/mån

I anrik fastighet på en av Östermalms mest fashionabla adresser överlåtes detta representativa vindskontor utan överlåtelseavgift! Kontorets mycket väldisponerade 31 kvm är toppskick- här är det bara ...


Lokaltyp Kontor
Total yta 31 m²
Adress Grev Turegatan 10
Område Östermalm
Kommun Stockholms kommun
Byggår 1905
Hiss Ja
Våning 4 av 4
Tillträde Lokalen kan tillträdas enligt överenskommelse med nuvarande hyr
Objektsnummer 41944829
Områdeshyra 12 658 - 17 308 kr/mån
4 900 - 6 700 kr/m²/år

Beskrivning

Huset på Grev Turegatan 10 uppfördes mellan åren 1904-1905. Det ritades av dåtidens ledande arkitektkontor Hagström & Ekman som skapade en rad storslagna byggnader som fortfarande sticker ut i den Stockholmska stadsbilden, däribland palatsen i början av Strandvägen. Arkitekturen de skapade kännetecknades av hög konstnärlig klass och äkta materialval. Utöver husets vackra fasad och representativa entré finns en fin och välskött grönskande innergård med fontän samt trädgårdsmöbler sommartid. Hiss finns från byggnadsåren i trapphuset.

Omgivning

Kort gångavstånd till Humlegården samt några minuters promenad till Kungliga Djurgården och Nybrovikens glittrande vatten.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikativt läge med kort gångavstånd till Östermalmtorgs t-banestation som trafikeras av röd linje. Flertalet busslinjer finns runt hörnet vid Stureplan och Birger Jarlsgatan, buss 1, 2, 55, 75. Det är även nära till spårvagn som trafikerar Strandvägen och fortsätter ut till Kungliga Djurgården och båttrafik avgår vid Nybrokajen.

Planlösning

Du möts av en välkomnande entrén med plats för avhängning och här skulle till och med ett mindre skrivbord kunna få plats i fall en extra arbetsplats skulle behövas. Direkt till vänster efter entrén finns ett mindre men funktionellt snyggt pentry i grått med diskmaskin och grått klinkergolv. Till höger efter entrén finns en exklusivt renoverad helkaklad wc med grått klinkergolv och dusch. Kontorsrummet är r rymligt och här finns plats för ca 3-4 arbetsplatser samt soffa/soffgrupp.

Sammantaget är lokalens planlösning mycket väldisponerad och samtliga kvadratmeter utnyttjas effektivt.

Lokalen är i mycket fint skick samtidigt som den har en bevarad gammaldags prägel och charm från byggnadsåren så som generös takhöjd, vackra spegeldörrar, fiskbensparkett och snedtak. Lokalen är mycket ljus och fönstret i kontorsrummet vetter mot Grev Turegatan.

Bredband: Stokab har en anslutningspunkt i fastigheten vilket gör det möjligt att välja bredbandsleverantör och använda sig av fiberoptiskt nätverk. ComHem finns också anslutet till i huset.

Lokalen har genomgående fräscha ytskikt vilka utgörs av vitmålade väggar och parkettgolv.
Fungerande porttelefon finns för besökare.

Säkerhet: Lokalen har säkerhetsdörr som efterliknar husets originaldörrar.

Ventilation: Självdrag

Service

Grev Turegatan är Östermalms mest fashionabla gågata med ett myllrande folkliv och ett mycket bra shoppingutbud. Sturegallerian liksom Östermalms Torg ligger ett stenkast ifrån fastigheten med en mängd trevliga små butiker, Åhléns med mera. I närområdet finns ett rikt utbud av trevliga restauranger med alla tänkbara smakriktningar. Längs Grev Turegatan, Strandvägen och kring Östermalmstorg finner du en mängd trevliga lunchställen och barer. I fastigheten finns bland annat Joe and the Juice och precis invid ligger Grodan och restaurang Tures för luncher bland annat. Här har Du också nära till Dramatens kulturutbud samt kort gångavstånd till inte mindre än 4 matvarubutiker.

Övrigt

Nuvarande hyresgäst har fri prövningsrätt vad gäller till vilket företag de önskar överlåta lokalen till. Vänligen respektera att all kontakt och visningar skall ske via mäklaren enligt hyresgästens önskemål.


Karta
Visa på kartan: