Kontor, Greta Garbos väg 13, Filmstaden, Solna, Solna

  • 350 - 726 m²

I en unik filmhistorisk miljö mitt i hjärtat av det mysiga Råsunda finns detta ljusa och effektiva kontor ledigt för uthyrning.


Lokaltyp Kontor
Total yta 350 - 726 m²
Adress Greta Garbos väg 13
Område Filmstaden, Solna
Byggår 1919
Hiss Ja
Objektsnummer 41909655

Beskrivning

Att hyra lokal i denna fastighet är ett smart val då fastigheten har så mycket att erbjuda till en skälig hyra. Här får du anpassningsbara lokaler, god tillgänglighet med bra lastmöjligheter och logistik, garage i huset samt mycket bra kommunikationer. Huset där biografen är belägen uppfördes 1919. Den intilliggande kontorsfastigheten där kontorslokalen är belägen uppfördes senare. Fastigheten är lättillgänglig för in- och utlastning av varor och pallar både direkt från gatan och via husets garage. Fastigheten håller hög teknisk standard, fiber i huset och god tillgänglighet med hissar. Här finns också mycket trevliga och exklusivt uppmöblerade gemensamhetsytor som inbjuder till spontana möten och social samvaro. Filmstadens kontorslokaler svarar upp mot dagens krav på klimat, teknik och tillgänglighet som samtidigt som fastigheten andas en spännande historia. Här har Svensk Filmindustri spelat in 440 filmer under 1919-1970 och på denna mark har filmens stora mästare Ingemar Bergman haft egna filmklubbsvisningar. Stjärnor som Annalisa Ericson, Nils Poppe och Sickan Carlsson har huserat här.

Omgivning

I Filmstaden erbjuder en mix av bostäder, kontor och kommersiell service vilket skapar en levande miljö både dag- som kvällstid. Området känns lite som en småstadsidyll och här finns bland annat den välbesökta restaurangen Regissörsvillan med förstklassig mat och uteservering sommartid. Vid Filmstadens pampiga entré ligger Portvaktsstugan med våffelcafé. Det är också nära till natursköna områden så som Ulriksdals slott, Slottsparken vid Edsviken, Hagaparken & Bergianksa trädgården samt vackra Brunnsviken.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikativt läge med närhet till tunnelbana, bussar och pendeltåg. Närmaste tunnelbanestation är Näckrosen och ligger ett stenkast från fastigheten. Flertalet busslinjer trafikerar området och det är ca 10 minuters promenad till pendeltågsstation. Husets varmgarage gör denna lokalisering attraktiv även för den bilburne.

Planlösning

Kontor om ca 350-726 m² enligt fastighetsägaren. Hela den vakanta kontorsytan är ca 726 m² men lokalen går att dela av. Det går exempelvis att hyra ca 350 m² (den ena flygeln), ca 376 m² eller hela ytan om ca 726 m². Lokalarean fördelas över två flyglar om ca 350 m² vardera vilka sammanbinds av en smalare huskropp med genomgående fönster från golv till tak. Flygel 1: I nära anslutning till den välkomnande entrén finns det stora konferensrummet med plats för ca 10-12 mötesdeltagare. Här är två wc varav en rwc samt städförråd placerade. Övrig yta utgörs av öppet kontorslandskap samt två mindre samtalsrum. Längst ner i flygeln finn pentryt placerat och i anslutning till detta en trevlig loungeyta. Pentryt är utrustat med bra källsortering, två diskhoar, diskmaskiner, 8 microvågsugnar, två fullstora kylskåp samt ett mindre. Mittpartiet som sammanbinder de båda flyglarna utgörs av öppen ytan med fönster från golv till tak. En mycket trevlig yta för arbetsplatser. Flygel 2: I den välkomnande entrén finns plats för reception och mottagningsyta där väntande besökare att slå sig ned. I nära anslutning till entrén finns också det två mötesrummen samt två wc varav en rwc. Övrig yta utgörs av öppet kontorslandskap, två mindre samtalsrum samt ett större hörnrum. Det är möjligt att bygga ytterligare ett pentry här i fall att lokalen avdelas. En tagare av hela ytan får två entréer vilket möjliggör extern och en intern entré. Ytskikten i lokalen utgörs av en textilmatta, moderna glaspartier i mötesrummen samt vitt undertak med infällda armaturer. Snyggt rutigt klinkergolv samt fondvägg i mosaik i samtliga wc. Lokalens planlösning är flexibel och kan anpassas efter önskemål då inga bärande innerväggar finns. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med kyla via bafflar. Bredband: Stokab är anslutet till fastigheten vilket gör det möjligt att använda fiberoptiskt nätverk och välja bredbandsleverantör.

Parkering

Parkeringsgarage finns i huset och platser går att hyra mån av plats. Parkeringsmöjligheter även på intilliggande gator enligt stadens tariff.

Service

I närområdet finns ett stort antal restauranger, caféer och träningsanläggningar, Ica, biograf. frisör, skrädderi/kemtvätt med mera. Det är inte mer än ca 15 minuters promenadväg till Mall of Scandinavia, nordens störta och modernaste galleria som vunnit pris som stockholmarnas favoritcentrum.

Övrigt

Hyresvärden har fri prövningsrätt.


Bilder på lokalen