Bostad, Smultronstigen 4, Sävast, Sävast

  • 2 945 m²

Välunderhållen och renoverad kommersiell fastighet inrymmande boenderum, studentlägenheter, vårdlokaler och förskolelokaler.


Lokaltyper Bostad / Kontor / Övrigt
Total yta 2 945 m²
Adress Smultronstigen 4
Område Sävast
Renoveringsår Löpande
Objektsnummer 41908109
Hyresintäkt 3037000 kr/år
Driftkostnad 900500 kr/år
Tomtarea 10 923 m²

Beskrivning

Naturnära fastighet belägen i Sävast, Boden inrymmande välunderhållna vård-, boende- och kontorslokaler på totalt 2 945 m2. De största hyresgästerna är Boden kommun, Boden Businesspark och Folktandvården, vilka är stora och stabila hyresgäster med långa kontrakt. Byggnaden har under de senaste åren genomgått ombyggnader och renoveringar för att anpassas till studentlägenheter och boende. Bolaget har under de senaste åren utfört investeringar på ca 12 mkr bestående av ombyggnationer och renoveringar. Studentlägenheterna är nybyggda och studentrummen är ca 2 år gamla och har genomgått ommålning och uppfräschning vid byte av hyresgäster.

Omgivning

Sävast är belägen längs riksväg 97 ca 7 km från Boden och ca 30 km från centrala Luleå och har en folkmängd på ca 3 200 invånare. Det är en mycket gammal by med en månghundraårig historia. Sävast har traditioner inom jord- och skogsbruksområdet med sina bördiga marker och fina skogar. I älven har laxfisket haft stor betydelse för försörjningen. Sävast av idag kan erbjuda mycket för såväl de boende som för besökare. I de natursköna omgivningarna finns företagsbyn Boden Businesspark som består av IT-företag samt konferensmöjligheter och hotellboende. Framstående företag har byggt upp sin verksamhet i Sävast. Ett exempel är Polaris Optics AB:s glasögonfabrik. Här finns också konsthantverkare, potatisodlare och jordbrukare. För den fritidsintresserade finns ett stort utbud. Här finns en 18-håls golfbana. Den stora idrottshallen Träffpunkten nyttjas flitigt av idrottsföreningarna i området.

Uppvärmning

Varmluftspumpar


Byggnader
Byggnad 1
Grund Betongplatta
Stomme Trä
Tak Papp
Fasad Trälock
Fönstertyp 3-glas
Ventilation Värmeåtervinning och Air Green rumsventilation
Uppvärmning Varmluftspumpar
Avlopp/vatten Kommunalt
Bilder på fastigheten