Bostad, Slottsgatan 3, Oskarshamn

  • 1 224 m²

Granne med polishuset i centrala Oskarshamn ligger denna hyresfastighet i fyra plan från 1915. Fastigheten byggdes av Henrichsén som drev möbelaffär på de två första planen. Redan 1927 tog Einar Pehrzon över fastigheten och sedan drevs här manufakturaffär med Herr- & Damkonfektion fram till 1992. Landstinget flyttade in i lokalerna 2002. Plan tre består av fyra mycket trevliga lägenheter. Vinden har en lägenhet utan kök samt tre vindsrum. Idag är det kontor i två plan som håller bra kontorsstand...


Lokaltyper Bostad / Kontor
Total yta 1 224 m²
Adress Slottsgatan 3
Objektsnummer 41923490
Tomtarea 829 m²
Pris 11 500 000 kr

Beskrivning

Granne med polishuset i centrala Oskarshamn ligger denna hyresfastighet i fyra plan från 1915. Fastigheten byggdes av Henrichsén som drev möbelaffär på de två första planen. Redan 1927 tog Einar Pehrzon över fastigheten och sedan drevs här manufakturaffär med Herr- & Damkonfektion fram till 1992. Landstinget flyttade in i lokalerna 2002. Plan tre består av fyra mycket trevliga lägenheter. Vinden har en lägenhet utan kök samt tre vindsrum. Idag är det kontor i två plan som håller bra kontorsstandard då det gjordes en totalrenovering av alla ytskikt samt el, ventilation, telefoni och data när Landstinget flyttade in 2002. Lägenheterna på plan tre håller lite olika standard. Den första lägenheten på tre rum och kök har fina stavparkett golv och har troligtvis varit fastighetsägarens egna paradlägenhet. De två andra lägenheterna på fyra respektive tre rum och kök är delvis renoverade. Den fjärde lägenheten in mot gården har två rum och kök och har äldre kök och badrum. På vinden finns en lägenhet med två rum och badrum. Ytterligare på vinden finns tre uthyrningsrum med gemensam toalett. Vinden har många kvadratmeter, som idag enbart är förråd. 1985 ärvde systersonen till Einar Pehrzon fastigheten. Han har varit permanent bosatt i Stockholm och bara haft en lägenhet som övernattningslägenhet när han befunnit sig i Oskarshamn. Övriga lägenheter har troligtvis ej varit uthyrda och idag är alla lägenheter tomma för ny fastighetsägare att göra vad man vill med. Vinden har stor potential för att byggas om till tre fina lägenheter med utsikt mot hamnen och Blå jungfrun. Landstinget kommer att flytta ut från kontoren vid årsskiftet och alla lägenheter är idag outhyrda. Välkomna till visning på en gammal anrik fastighet med stora möjligheter!


Byggnader
Byggnad 1
Beskrivning Troligtvis är ytan på bostäder högre. Lägenheten och rummen på vinden är troligtvis inte medräknade i taxeringen.
Byggnadstyp Hyreshusbyggnad
Karta