Bostad, Ruders Egendom, Tibro

  • 1 220 m²

Med anor från 1600-talet är Ruder en av Skaraborgs mest anrika herrgårdar. Under år 2014/2015 genomgick hela egendomen en omfattande restaurering.


Lokaltyper Bostad / Övrigt
Total yta 1 220 m²
Adress Ruders Egendom
Kommun Tibro kommun
Objektsnummer 41903792
Tomtarea 34 m²

Stanna hemma om du kan. Boka videovisning när du gör en intresseanmälan.

Lämna ett önskemål om att få se lokalen genom videovisning i meddelandet. Glöm inte att ge ett förslag på tid och datum.


Beskrivning

Mitt i hjärtat av Västra Götaland ligger denna unika fastighet. Via den fantastiska allén med dess ståtliga träd och lyktstolpar tar ni er ner mot Ruders Egendom. Den ståtliga herrgårdsbyggnaden möter er med den välkomnande rundeln med omgivande gårdsgrus. Omgivningen i övrigt är otroligt välplanerad och vacker och det finns gott om anlagda uppställningsytor för besökare invid annexbyggnaderna. Den faluröda magasinsbyggnaden och de välskötta annexbyggnaderna kan man inte heller undgå. Parkträdgården får besökaren att vilja stanna länge, här finns fina promenadstigar runt egendomen och den trevliga dammen med bron stannar man gärna till på. På fastigheten finns förutom huvudbyggnaden totalt 3st annexbyggnader, carport, magasinet, brygghus och dammhus att tillgå. Totalt inryms idag 28 bäddar i de totalt 14 dubbelrummen på fastighetens byggnader.

Total omsättning år 2017 uppgick till ca 2.5 miljoner.

Huvudbyggnaden
Huvudbyggnaden inrymmer med sina ca 500 kvadratmeter totalt 18 rum med bla. sovrum, salonger, matsalar och kök. Ovan finns dessutom ett inredningsbart vindsutrymme om ca 150 kvadratmeter. Ni möts av en historisk 1700-talsatmosfär där både röda, blå, gröna, vita och gula salonger hör till sovrummen i samma färg. Till alla sovrummen hör ett eget wc/duschrum som med sin färgsättning följer sitt sovrum.

Köket, beredningsrummet och det vackert bevarade serveringsrummet är praktiskt utformade och rustade för att kunna serva större sällskap.

Under den södra flygeln hittar ni en vinkällaren med plats upp till 12 personer. Den tjänstgjorde tidigare som potatiskällare men tillsammans med övrig renovering 2014/2015 tillkom den i dagens utformning.

Byggnaden innehåller verkligen alla de ingredienser som eftersöks och till stora delar förväntas. De vackra trätiljorna och flertalet friser, de ståtliga kakelugnarna, de tidsenligt färgsatta väggarna, de bevarade dörrtryckena, spegeldörrarna/pardörrarna, fönstrens utformning, det bandtäckta yttertaket, putsfasaden, ja listan kan göras hur lång som helst.

Annex 1
År 2014/2015 lät ägarna uppföra denna annexbyggnad som inrymmer tre dubbelrum som alla har eget wc/duschrum.

Annex 2
Invid den stora parkeringen hittar ni denna bostadsbyggnad. Byggnaden innehåller tre rum och kök om en total yta på ca 80 kvm.

Annex 3
Närmast magasinsbyggnaden ligger detta mindre bostadshus beläget. Ca 70 kvadratmeter boyta med 2 rum och kök.

Magasinet
Sydost om huvudbyggnaden finns det gamla magasinet. Ett gammalt sädesmagasin med charm och rustik karaktär som är den perfekta platsen för bröllopsfest etc. Bara fantasin sätter gränserna för vad ni kan göra här. Två festvåningar om 90 kvadratmeter med bjälkar i tak och gamla plankgolv ger gott om plats till att både äta och dansa.

Övriga ekonomibyggnader
På fastigheten finns ett enklare brygghus om ca 70 kvm samt dammhuset som är ca 80 kvm. Båda dessa är enklare men har en enorm potential för vidareutveckling.

Teknisk fakta huvudbyggnad
Uppvärmning: Vattenburet system via jordvärme (nyinstallerat 2015)
Grund: Murad med gråsten och tegel
Grundläggning: Torpargrund/källare
Stomme: Tegel/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts (omgjord och målad 2015)
Tak: Bandtäckt plåttak (2015)
Fönster: 1+1 (nyrenoverade 2014/2015)
Ventilation: Mekanisk samt självdrag
Utvändigt plåtarbete: Målad plåt
V/A: Kommunalt vatten. Enskilt avlopp.
Fiber: Indraget till alla byggnader


Karta


Bilder på fastigheten