Övrigt, Nedre Tjärna 202, Gagnef, Gagnef

  • 858 m²

Är du entreprenör och drömmer om att ha verksamhet mitt i en idyllisk Dalaby? Storslagna drömmar är till för att förverkligas!


Lokaltyp Övrigt
Total yta 858 m²
Adress Nedre Tjärna 202
Område Gagnef
Byggår 1920
Renoveringsår 1980
Objektsnummer 41921089
Tomtarea 5 320 m²
Pris 2 800 000 kr

Beskrivning

Är du entreprenör och drömmer om att ha verksamhet mitt i en idyllisk Dalaby? Storslagna drömmar är till för att förverkligas. Nedre Tjärna 202 får tankarna att först rusa mot vandrarhem, Bed & Breakfast eller gästgiveri, men låt oss inte hejdas där... Gården med både huvudbyggnad och annex skapar möjligheter för dig som söker generationsboende eller är intresserad av uthyrningsverksamhet. Huvudbyggnaden har en herrgårdskänsla över sig, vi kliver först in i farstun för att sedan nå ett trevligt allrum med fiskbensparkett, vidare breder matsalen ut sig i fil mot den stora konferensdelen. Ytterligare ett konferensrum finns att tillgå, med egen ingång. Utöver det finns två kontor, ett litet sovrum och två toaletter. Byggnaden har ett restaurangkök vilket skapar bra förutsättningar för dig som skulle vilja bedriva verksamhet. På övre plan finns i dagsläget 10 boenderum och ett gemensamt WC/Duschutrymme samt ett allrum. Källarplan rymmer pannrum och stora förrådsutrymmen. Annexet är nyligen renoverat för att inrymma 5 boenderum och ett gemensamt WC/Duschutrymme. Båda fastigheterna värms bekvämt upp via bergvärme och är även anslutna till fiber. På gårdsplanen finns det gott om parkeringsplatser och åkrarna är närmaste grannarna. Trots det lantliga läget i byn Nedre Tjärna har vi några få minuter till skola, mataffär, bensinmack, bank och stationssamhället med buss/tåg. Via tåg når du t.ex. Stockholm central på ca 3 h. Närhet finns också till badsjö och fina promenadstråk. Endast bokade visningar gäller. Välkommen att ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare Amanda Allernäs, telefon: 070-883 44 46 eller mail: amanda.gagnef@svenskfast.se för mer information samt bokning av visning. Tillträde efter överenskommelse.

Omgivning

I den vackra naturen utmed Österdalälven finns den vackra flottbron, här finns servering med Thaimat idag och trevliga sittplatser utmed älvkanten för fika utomhus. Från fastigheten är det promenadavstånd till Gagnef Minnesstuga och till Tjärnsjön för sköna sommarbad precis nedanför backen. Närhet till affär, skolor samt till bra kommunikationer med både tåg och buss finns nära i Gagnef. En rogivande plats i en sagolik miljö för dem som vill leva nära naturen och bo och verka i en kulturbygd. Ottila Adelborgsmuséet ligger också nära med sina populära utställningar och café sommartid. Fotbollsplaner finns på Ängsholen och uterink vid Kyrkskolan. Närhet till skidåkning både på längden och utför med fina skidspår i området. Populära Romme Alpin har endast 30 minuters bilresa bort. Sommartid anordnas bl.a traditionellt midsommarfirande vid "Stuggu", och mer kultur finns i härliga Dalhalla utanför Rättvik och aktiviteter i Gropen i Leksand.

Kommunikationer

Goda kommunaktioner

Vägbeskrivning

Visning sker efter tidsbokning

Närliggande företag

Närhet till den lokala Ica Handlaren


Byggnader
Huvudbyggnad och Annex
Beskrivning Huvudbyggnad i två våningar med källare samt en tillbyggnad i ett plan från 1980-talet. Huset är uppbyggd 1949 efter en brand samt av ett Annex i två våningar från 1700-talet. Huvudbyggnaden med entréfarstun för att sedan nå ett allrum med fiskbensparkett
Byggnadstyp Småhusbyggnad