Verkstad, Kranbalksgatan, Erikslund, Västerås

  • 72–105 m²
  • Omgående


Lokaltyper Verkstad
Total yta 72–105 m²
Adress Kranbalksgatan
Område Erikslund
Kommun Västerås kommun
Byggår 2022
Hiss Nej
Takhöjd 4.5 - 5.6 m
Tillträde Omgående
Objektsnummer 41952657
Pris 1 299 000 kr

Beskrivning

EgenLokal presenterar ett unikt koncept med friköpta industriradhus där du som företagare eller privatperson har möjligheten att köpa en eller flera kostnadseffektiva lokaler.

Varje fastighet är ca 72-105 kvm. Om man väljer att göra ett tillval med entresolplan så blir det 105 kvm. Fastigheten har en generös takhöjd om ca 4,5 m ovan port och ca 5,65 meter vid nock vilket möjliggör för ett tillval av entresolplan. Varje enhet har en vikport om 4,2 x 4 meter (bredd x höjd) med fönster för bra ljusinsläpp, isolerade väggar och kommer vara förberedda för wc och handfat. Du kan även inreda med ett pentry och dusch. Kommunalt VA och el finns framdraget till varje fastighet. Utöver detta kommer det finnas brunn med gemensam oljeavskiljare.

Fastigheterna är anpassade för många användningsområden där egentligen bara fantasin sätter gränser. Behöver man större ytor så går det givetvis att köpa två eller flera lokaler utan innerväggar eller med dörr emellan.

Här kan företaget exempelvis bedriva produktion, kontor eller lagerverksamhet. Privatpersoner kan med fördel köpa en enhet och använda den som hobbylokal eller förvaring för bilar, båtar och motorcyklar mm. Naturligtvis kan flera personer gå ihop och köpa sin enhet tillsammans.

Parkering

Ja

Närliggande företag

Postnord, Byggmax, Bauhaus, Biltema, Ica Maxi, Blomsterlandet, KFC, McDonald's

Uppvärmning

Luftvärmepump (tillval)

Övrigt

Priserna är inkl. moms. Moms på entreprenad är avdragsgill för momspliktiga verksamheter

Förväntat tillträde: Omgående

I grundutförandet är EgenLokals lokaler avsedda att användas som förråd och det är också vad vi ansöker om bygglov för. Vid ändrat användningsområde och ombyggnationer av den egna fastigheten kan bygganmälan och/eller bygglov komma att behöva sökas hos berörd kommun.

Som köpare är din fastighet en del av en redan bildad samfällighetsförening där samtliga fastighetsägare ingår. Detta innefattar bland annat kostnaden för VA, fastighetsförsäkring, yttre skötsel, ekonomisk förvaltning av gemensamhetsanläggningen, samt service för oljeavskiljare. Kostnad för samfälligheten är ca 500 per månad. Du blir även lagfaren ägare och behöver på så sätt inte betala någon hyra.

I det fall din verksamhet är momsregistrerad kan du ha möjlighet att lyfta tillbaka moms, på den del som innefattar byggnadskostnaden. I tidigare projekt brukar det landa på ca 100-120.000 kr per fastighet (exakta siffror kommer presenteras vid tillträdet). Viktigt att kontrollera vad som gäller för just ditt företag/verksamhet.

Framdraget till varje fastighet finns:
- Kommunalt V/A
- El
- Fiber
Anslutningsavgifterna för detta är betalad av säljaren. En engångskostnad för att starta ditt fiber tillkommer.

Det kommer att finnas möjlighet till tillval till lokalen.

Tillvalen som erbjuds är:

-Entresolplan om 33 kvm

-Luftvärmepump

-Epoxi-målat golv

-Extra fönsterrad i port

-Öppningsbara fönster (enbart i gavellokal)

-Belysningspaket

Ändringar kan förekomma.


Karta
Visa på kartan:

Bilder på fastigheten