Övrigt, Kopparbergsvägen 40, Salbohed, Salbohed

  • 2 581 m²

Fastighet om ca 12.5 ha i Salbohed, Sala kommun. På fastigheten finns flera byggnader bl.a. ett "Officershus" från år 1818. Tidigare B&B och HVB-hem.


Lokaltyp Övrigt
Total yta 2 581 m²
Adress Kopparbergsvägen 40
Område Salbohed
Objektsnummer 41921926
Taxeringsvärde 1704000 kr
Tomtarea 124 925 m²

Beskrivning

Fastighet med ett flertal byggnader utspridda på en yta av totalt ca 12.5 ha i Salbohed. Läget är bra med närhet till ortens ICA-butik och bensinstation och tomten är naturskön med gräsytor kring huvudbyggnaden och små grusade promenadvägar genom fin tallskog upp mot fastighetens övriga byggnader. På fastigheten har det tidigare bedrivits Bed & Breakfast-verksamhet och därefter användes fastigheten under en tid som HVB-hem. Kopparbergsvägen 40 - "Officershus" i två plan från 1818. Byggnaden består både av kontorsrum, sovrum, toaletter, rum med bastu m.m. Kopparbergsvägen 42 - Villa i 1½-plan med källare. Kök, vardagsrum, sovrum, duschrum, pannrum m.m. Kopparbergsvägen 44 - Länga i ett plan med källare. I byggnaden finns både samlingsrum, sovrum, toaletter m.m. Kopparbergsvägen 46 - Byggnad i ett plan centrerat runt två innergårdar. Gemensamhetsutrymmen, stort antal sovrum, toaletter, duschar m.m. Kopparbergsvägen 48 - Byggnad i ett plan centrerat runt två innergårdar. Gemensamhetsutrymmen, stort antal sovrum, toaletter, duschar m.m. På fastigheten finns ett mycket vackert "Officershus" med anor från år 1818, en mindre villa, två stora byggnader med ett stort antal rum uppbyggda runt två innergårdar per byggnad, en länga med ett flertal rum och samlingsrum och en uthusbyggnad med vedbod, hundhus m.m. Byggnaderna på fastigheten har idag stort renoveringsbehov p.g.a. vattenledningar och värmesystem som frusit och orsakat vattenskador. Inget värmesystem är idag i bruk, vattnet är avstängt och likaså elen. Utredning av omfattningen av skadorna kommer ej att ombesörjas av säljaren. Fastigheten säljs i befintligt skick med friskrivning för dolda fel. Kvarvarande lösöre ingår i försäljningen. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Omgivning

Salbohed är en liten historisk by i Västmanlands län. Åren 1681-1906 var Salbohed exercisplats för Västmanlands regemente. Här drillades under regementets storhetstid, åtta kompanier med inalles 1200 man. Området är mycket utsträckt och skogrikt med ett par fina badsjöar i dess närhet. Salbohed är även en del av Svartådalen som är känt för sitt rika fågelliv. Badplats och camping vid fina Stävresjön ca 3 km utanför samhället. Badplats finns även i lilla Lindsjön även på ca 3 km avstånd från samhället. Mer information om området finns på www.svartadalen.nu samt www.sala.se

Kommunikationer

VL-bussar mot Sala, Västerås och Västerfärnebo. Från den 1 april 2018 är det avgiftsfritt att åka buss inom Sala kommun. Det gäller all lokal landsbygdstrafik och stadstrafik.

Planlösning

Se presenterade planritningar. Beakta att avvikelser förekommer.

Service

På orten finns en liten ICA-butik, bensinstation och en pizzeria. I Salbohed finns förskola med två avdelningar på Salbo förskola. Förskoleklass samt åk 1-6 bussas till Hedens skola strax utanför Särabrunn (ca 4 km). Närmaste gymnasieskola finns i Sala.


Byggnader
Byggnad 1