Bostad, Edesta 26 & 31, Hölö

  • 793 m²

Bostadsfastighet med 5 lgh samt vårdfastighet med sju lägenheter i Södertälje kommun.


Lokaltyper Bostad / Övrigt
Total yta 793 m²
Adress Edesta 26 & 31
Kommun Södertälje kommun
Objektsnummer 41924715
Tomtarea 31 m²

Beskrivning

Liten fastighetsportfölj med två fastigheter där den ena är en nyrenoverad flerbostadsfastighet med 5 lägenheter som alla är uthyrda med bra avkastning och där den andra är en vårdfastighet som på grund av pågående renovering är vakant. I vårdfastigheten kommer det vara totalt sju lägenheter vid färdigställande så totalt 12 st i portföljen. Fastigheterna är belägna strax intill varandra och är nyrenoverade under perioden 2018-2019 respektive 2019-2020. Sammanlagt 793 kvm uthyrningsbar bostadsarea, garage, attefallshus, friggebod, samt 3 hektar mark. Bolagsöverlåtelse eller rak fastighetsöverlåtelse.
Tillträde enligt överenskommelse. Kontakta mäklaren för mer information om försäljningen.

FASTIGHETSBESKRIVNING

EDESTA 7:11 - FLERBOSTADSFASTIGHET
Även kallad "Gula Villan", Edesta 31, Vårdinge, Mölnbo
F.d. Edesta Gård. Tidigare ägd av Svenska Kyrkan.
Lantligt och vackert beläget med högt läge och vid utsikt. Inhägnad, delvis kuperad tomt om ca 5 000 kvm med gräsytor, planteringar, fruktträd, lek- och parkeringsytor.
Vacker huvudbyggnad, ursprungligen uppförd 1900, i herrgårdsstil i två plan ovan mark samt källarplan i sutteräng.
Uppvärmning via Bergvärme, installerad 2007. Samfällt VA. Tilläggsisolerad vind. Teknik- och förrådsutrymmen i källarplanet. På övre planet finns en större altan med nödutgångar och trappa upp/ner till trädgården.
Huvudbyggnaden har av nuvarande ägare genomgått omfattattande renoveringar och ombyggnationer och är i mycket gott skick och i hög standard, med helkaklade badrum med golvvärme och kök med modern utrustning.
Byggnaden är inredd med fem lägenheter med separata entréer, varav två på entréplanet och tre på övre planet inklusive större gemensamhetsytor och personalutrymmen på entréplanet. På markplan finns även en nybyggd gemensam tvättstuga om 2 tvättmaskiner och 2 torktumlare. Personaldelen består av 2 sovrum, ett köksutrymme samt allrum.
Friliggande enbils kallgarage ombyggt till förråd med träpanel och plåttak.
Samtliga fem lägenheter är uthyrda.
 
 
EDESTA 7:7 - VÅRDFASTIGHET

Även kallad "Hammaråsen", Edesta 26, Vårdinge, Mölnbo
Lantligt och vackert beläget med vid utsikt. Inhägnad, plan stor tomt om hela 26 600 kvm med gräsytor, planteringar, åkermark, skog och parkeringsytor. Taxerat som lantbruksenhet, med åkermark, 2 ha och skogsmark, 1 ha.
Huvudbyggnad ursprungligen uppförd som behandlingshem/LSS, i ett plan ovan mark och oinredd vind. Uppvärmning direktverkande el. Samfällt VA. Mekanisk ventilation. På byggnadens baksida finns en större altan/uteplats/grillplats under tak.
Huvudbyggnaden har av nuvarande ägare genomgått omfattattande renoveringar och ombyggnationer och är i mycket gott skick och i hög standard, med helkaklade badrum med golvvärme och kök med modern utrustning.
Byggnaden är inredd med sju lägenheter med separata entréer, större gemensamhetsytor och stort restaurangkök samt personalutrymmen. Vissa ombyggnationer är pågående.
Fristående enbilsgarage på tomten samt två stycken nybyggda attefallshus och en nybyggd friggebod.
Fastigheten är för närvarande vakant på grund av pågående renoveringa av lägenheterna som kommer färdigställas till köparens tillträde.

KOMMUNIKATIONER

Precis utanför fastigheten finns busshållplats som tar dig mellan Trosa och Gnesta. I övrigt är det inte många minuter innan du är ute på E4:an och kan således ta dig vidare till Nyköping (ca 35 min), Södertälje (ca 30 min) elller Stockholm (ca 55 min).


Byggnader
Byggnad 1
Grund Edesta 7:11 Granitsten Edesta
Utvändiga plåtarbeten Lackerad plåt.
Fasad Edesta 7:11 Trä Edesta 7:7 T
Fönstertyp Edesta 7:11 2-glas Edesta 7:7
Ventilation Edesta 7:11 Självdrag Edesta 7:7 FTX
Uppvärmning Edesta 7:11 Bergvärme Edesta 7:7 Direktverkande el
Avlopp/vatten Vatten/avlopp: Gemensamhetsanläggning för området som båda fastigheterna är
Karta