Bostad, Oxhagsvägen 2, Alsterbro

  • 694 m²


Lokaltyper Bostad / Övrigt
Total yta 694 m²
Adress Oxhagsvägen 2
Kommun Nybro kommun
Objektsnummer 41938740
Tomtarea 1 m²

Beskrivning

Villa Fröjdekulla - Ert nya drömprojekt?
Efter 23 år med Villa Fröjdekulla har nu Robert Krosse och Lotta Krosse Marklund bestämt sig för att lämna över sitt livsverk i nya händer. De vill nu ge möjligheten för nya entreprenörer att bygga vidare på historien över denna fantastiska byggnad och denna härliga plats.
Kanske fortsatt som kombination av restaurang och privat boende (vilket säkert många i regionen hoppas på) eller kanske i någon annan spännande skepnad.

Låt drömmarna ta fart och fantasin flöda – Detta kanske är ert nya ”Livsprojekt”.

Läs mer och låt Er inspireras på www.villafrojdekulla.se

Historien om Villa Fröjdekulla:
I det lilla brukssamhället Alsterbro finns denna unika byggnad, som idag hyser en restaurang, men så har det dock inte alltid varit.
Huset byggdes 1924 av traktens storbonde och har under årens lopp haft, förutom ett flertal hyreslägenheter, byns första konsumbutik, skrädderi och telegrafstation.
Från slutet av sextiotalet stod huset mer eller mindre tomt, endast ett antal hyresgäster bodde under denna tid i lägenheterna i huset vilket sedan fick nya ägare 1990. De nya ägarna satte genast igång med en omfattande renovering som tog närmare två år.
Då huset anses ha ett stort kulturhistoriskt intresse gjordes renoveringen under överinseende av Kalmar länsmuseum. Alla fönster, paneler och lister är original och de tio kakelugnar och tre järnspisar som finns i huset fungerar.
1996 tog Robert och Lotta över verksamheten. De utökade rörelsen med att bygga en mysig pub i källaren, dit bygdens folk nu letar sig för att träffas under enklare former över ett glas öl eller en flaska vin. Köket blev sedan för litet, varför det
byggdes till 2005 med 25 kvm och blev mycket mer rationellt.

Genom åren har krögarparet fått förtroendet att göra maten till 100-tals bröllopsmiddagar. De har levererat till födelsedagskalas och öppnat upp dörrarna till sina salonger vid jul och påsk för fest och minnesstunder.

Nu finns möjlighet för Er att fortsatta deras resa. Vägen är utstakad och det är bara att gå vidare i deras anda men med Era nya idéer.

Alternativ ett är att ny köpare övertar fastigheten med varumärket "Villa Fröjdekulla" och fullständigt restaurangkök enligt inventarielista. Priset enligt alternativ ett 3 900 000 kr.

Alternativ två är att fastigheten sälj som ren hyresfastighet utan varumärket "Villa Fröjdekulla", byggnadstillbehör i kök och restauranginventarier och kan drivas vidare som boende, kontor, konstateljén, bed and breakfast eller enligt en ny köpares idéer. Priset enligt alternativ två 2 900 000 kr.

I Alsterbro finns Skola F-klass till 9, nybyggd förskola med sjöutsikt.
Store Hindsjön med fiske och aktiviteter samt badplats med brygga och hopptorn.
Fotbollsplan, paddeltennis, beachvolleyplan, utegym (kommer byggas i sommar/höst), grillplatser och bastu vid badplats.

Förutom det finns service genom mycket bra matbutik Coop, som har öppet varje dag kl. 09:00 – 20:00,
Alsterbro minihotell och pizzeria Linneas Pizza. På andra sidan vägen finns deltidsbrandkår, med möjlighet till anställning för den som önskar.

Välkomna på visning!


Byggnader
Byggnad 1
Beskrivning Byggnaden totalrenoverades 1990 - 1991. Då tilläggsisolerades insidan på rummen. Ny el i hela huset. Fastigheten har tio kakelugnar, tre järnspisar samt två öppna spisar. Alla eldstäder gicks då igenom och godkändes för eldning. Båda skorstenarna murades
Byggnadstyp Hyreshusbyggnad
Grund Källare och torpargrund Tak: Tegel Fasad: Puts Fönster: Kopplade 2-glas fönster Stomme: Trä Bjälklag: Trä Huvudentrén till restaurangen är via framsidan av huset och man kommer in i en hall. Vidare har restaurangen två serveringsrum samt en helt underbar
Stomme Trä Bjälklag: Trä Huvudentrén till restaurangen är via framsidan av huset och man kommer in i en hall. Vidare har restaurangen två serveringsrum samt en helt underbar glasveranda. Här flödar ljuset och en mycket vackrare matsal i äldre stil med innanfönst
Bjälklag Trä Huvudentrén till restaurangen är via framsidan av huset och man kommer in i en hall. Vidare har restaurangen två serveringsrum samt en helt underbar glasveranda. Här flödar ljuset och en mycket vackrare matsal i äldre stil med innanfönster och lackat
Tak Tegel Fasad: Puts Fönster: Kopplade 2-glas fönster Stomme: Trä Bjälklag: Trä Huvudentrén till restaurangen är via framsidan av huset och man kommer in i en hall. Vidare har restaurangen två serveringsrum samt en helt underbar glasveranda. Här flödar ljuse
Fasad Puts Fönster: Kopplade 2-glas fönster Stomme: Trä Bjälklag: Trä Huvudentrén till restaurangen är via framsidan av huset och man kommer in i en hall. Vidare har restaurangen två serveringsrum samt en helt underbar glasveranda. Här flödar ljuset och en myck
Karta
Visa på kartan: