Övrigt, Bispberg 160, Säter, Säter

  • 666 m²
  • Enligt överenskommelse

Bispbergs Herrgård med anor från 1800-talet är nu till försäljning. Fastigheten består av ett flertal byggnader med en ståndsmässig huvudbyggnad som kröns av en fantastisk engelsk trädgård samt separat "villa", festlokal i gamla logen och gym i spannmålstorken, vedeldad bastu med utespa samt härbre och kvarnhus. Idag bedrivs det uthyrningsverksamhet både i hotellform med frukost och med möjlighet att hyra hela herrgården för självhushåll. I herrgården finns det idag nio stycken dubbelrum, alla u...


Lokaltyp Övrigt
Total yta 666 m²
Adress Bispberg 160
Område Säter
Tillträde Enligt överenskommelse
Objektsnummer 41919834
Tomtarea 26 864 m²
Bifogade filer

Beskrivning

Bispbergs Herrgård med anor från 1800-talet är nu till försäljning. Fastigheten består av ett flertal byggnader med en ståndsmässig huvudbyggnad som kröns av en fantastisk engelsk trädgård samt separat "villa", festlokal i gamla logen och gym i spannmålstorken, vedeldad bastu med utespa samt härbre och kvarnhus. Idag bedrivs det uthyrningsverksamhet både i hotellform med frukost och med möjlighet att hyra hela herrgården för självhushåll. I herrgården finns det idag nio stycken dubbelrum, alla unikt inredda med en mix av gammal charm och ny, skandinavisk design. Alla rum är inredda med lyxiga Englessonsängar för maximal komfort. Många av rummen är rymliga nog för ytterligare sängar om man skulle vilja ha fler bäddar i varje rum. Ett av rummen på bottenvåningen har eget badrum, men övriga rum delar badrum och toalett. Dessa ligger i anslutning till rummen. På övre plan finns det tre toaletter samt två duschar, på nedre plan finns det utöver badrummet en suite två toaletter och en dusch. I annexet i den separata villan finns det ytterligare tre dubbelrum samt ett trippelrum. Här finns ett badrum med dusch. Här finns också separat kök. Villan har tidigare hyrts ut som privatbostad. Bröllopssviten ligger avskilt i ett gammat härbre och har två plan med kök och matplats nere samt sovrum och soffhörna uppe. Egen öppen spis bidrar till en skön atmosfär. Utöver boende har man rum för konferens eller restaurang på entréplan. Det finns idag tre separata avdelningar som alla kan användas i verksamheten. Alla möblerade med mindre bord som kan flyttas om efter behov. Projektor monterad i tak. Även salongen på övre plan kan användas för konferens. Här finns givetvis också projektor. Lekrum för både små och stora barn med tält, Playstation och rittavla. Rymligt industrikök med flera kylar, två ugnar samt bra avställningsyta. I anslutning ett diskrum med industridiskmaskin för backsystem samt köksingång. Serveringsgån ut till frukostmatsalen. Utanför på området finns en härlig vedeldad bastu samt SPA-bad. Ett enklare gym samt festlokal som hur ut flitigt för bröllop och bemärkelsedagar. Utöver verksamheten på herrgården och kringliggande byggnader hyr man ut ett av härbrena till privatbostad. Detta är i tre plan och ligger vid parkeringen. Samtliga byggnader är i gott skick och inget omedelbart upprustningsbehov finns. Bispbergs Herrgård som varumärke är välkänt och har gott anseende i trakten.


Byggnader
Byggnad 1
Beskrivning Villa i ett plan med eget kök, idag inrett med fyra rum men tidigare uthyrt som enfamiljsbostad. Lämplig som bostad åt den som vill äga och driva verksamheten eller tex driftschef med familj.
Byggnadstyp Småhusbyggnad
Karta